Com a mínim quatre persones han mort en una explosió que ha tingut lloc aquest dimarts a les instal·lacions d'una central hidroelèctrica a l'embassament de Suviana, molt a prop de la ciutat italiana de Bolonya. Segons les primeres informacions, també hi hauria tres persones desaparegudes i cinc ferits de gravetat. Els fets han tingut lloc al voltant de les tres de la tarda a la planta -9, a uns 30 metres sota el nivell de l'aigua del llac artificial, mentre s'estaven duent a terme tasques de manteniment de les turbines.

Els bombers treballen per accedir a la zona de l'explosió

En produir-se l'explosió, s'ha alertat ràpidament als serveis d'emergències i fins al lloc s'han activat efectius dels bombers i dels Carabinieri, així com efectius sanitaris. Als ferits que han pogut ser evacuats amb vida se'ls ha traslladat urgentment en helicòpter als hospitals de Cesena i Parma, mentre una seixantena de bombers continuen amb les tasques de recerca per tal d'intentar trobar més supervivents. Estan baixant tot el que poden fins a la planta afectada per l'explosió i posterior incendi. El dens fum i les altes temperatures que hi ha, però, dificulten les tasques i estan baixant amb bombones d'oxigen per poder respirar mentre intenten refrescar la zona.

Els equips d'emergències han fet revisió de la presa, que no revesteix cap dany en la seva estructura i no s'ha vist afectada per l'explosió. A hores d'ara, i fins que no s'hagi pogut accedir a la planta on s'ha produït la deflagració, no es podrà saber que l'ha provocat. La central, construïda l'any 1975, és gestionada per la companyia Enel i és una de les més importants del nord d'Itàlia.