La Policia Nacional ha detingut un dels estafadors més camaleònics de l’escena catalana: Jesús Giménez. L’home, de 23 anys, ha estat arrestat ara per haver falsificat un carnet professional de vigilant de seguretat i haver estat contractat, de manera legal, per una empresa de seguretat que ofereix els seus serveis en una estació de trens. L’home té antecedents policials i ja va ser detingut pels Mossos l’any 2020, en plena pandèmia, per haver-se fet passar per metge especialista en neurocirurgia i en infermeria. Agents de la Brigada Provincial de Seguretat i Protecció de la Policia Nacional, que s’encarreguen de vetllar pel bon funcionament de la seguretat privada, van reconèixer l’home, que ja havia estat arrestat anteriorment, i el van identificar i detenir, després de comprovar que mai s’havia tret el certificat per treballar de vigilant de seguretat. Jesús Giménez havia canviat de nom i també de pentinat, però els agents el van reconèixer igualment. L’operació policial per detenir-lo ha estat batejada amb un nom impossible de millorar, segons ha pogut saber ElCaso.cat: ‘cas Mortadelo’, pel famós personatge de còmic espanyol especialista en disfressar-se de manera matussera.

Després d’analitzar tots els documents que l’home havia presentat a l’empresa per la qual estava treballant, la policia va confirmar que la contractació era correcte, que s’havia fet de manera legal, d'acord amb els documents que l’home havia presentat, i que havien estat falsificats. El van detenir a final de gener en una estació de Rodalies de Renfe, on estava fent de vigilant de seguretat juntament amb un altre company. Tot i actuar com vigilant, no portava arma de foc i l'única arma que portava a sobre quan va ser arrestat era una defensa.

Amb un TIP fals per fer-se passar per vigilant de seguretat

El Ministeri de l’Interior habilita als professionals de la seguretat a fer serveis de vigilants de seguretat, amb el subministrament d’un TIP de seguretat privada, un número que ell havia falsejat amb un nom diferent del seu, per evitar aixecar la llebre. Tenia moltes coses per amagar.

L’any 2020, en plena pandèmia de coronavirus, va ser arrestat dues vegades pels Mossos d’Esquadra per haver-se fet passar per metge especialista en neurocirurgia i també per haver-se fet passar per infermer. Va ser detingut per agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell que el van enxampar després d’haver analitzat els documents que va presentar per treballar en una residència d’avis i també a l’hospital de Martorell. Es va aprofitar de la necessitat dels centres mèdics de reclutar gent en plena pandèmia, quan hi havia moltes baixes i molta feina, i assegurant tenir experiència en hospitals de prestigi com el de Bellvitge, va aconseguir ser contractat. 

Esperant el nou paper del Mortadelo català

Quan els Mossos van entrar a casa seva, abans d’aconseguir que un jutge el tanqués a la presó, van trobar també indicis que no només falsificava els seus títols, sinó que també es dedicava a la venda il·legal de certificats acadèmics o títols universitaris per tal de poder aconseguir feines en centres mèdics. Després de ser arrestat acusat d’intrusisme laboral el jutge l’ha deixat en llibertat. La policia espera ara a veure quin nou rol assumirà el Mortadelo català, un home que ja ha fet gairebé tots els papers de l’auca.