Brutal atac al metro de París. Un home ha amenaçat i perseguit amb un matxet de carnisser diversos agents de la seguretat ferroviària del suburbà de la capital francesa la passada mitjanit. Els fets que van tenir lloc durant els primers minuts d'aquest divendres 3 de maig, van succeir en una sortida del metro al districte XIII de la ciutat, on quatre agents amb uniforme eren a l'interior d'un cotxe sense distintius i un individu va provar d'obrir les portes i agredir-los. Finalment, aquests van disparar i l'assaltant ha resultat ferit molt greu.

L'individu portava el ganivet de grans dimensions i, segons ha informat la Fiscalia de París, es va apropar al furgó on eren els vigilants i va provar d'obrir les portes. Els agents van aconseguir sortir del vehicle pel costat contrari a l'atacant, mentre aquest els perseguia amb el matxet. Malgrat les advertències, l'home va continuar apropant-se amenaçador i van intervenir: vuit trets, dels quals quatre van ferir l'atacant. Les lesions per arma de foc són molt greus i va haver de ser traslladat amb escorta policial i d'urgència a l'Hospital Georges Pompidou de la ciutat.

Investiguen el cas, però no per terrorisme

Malgrat que els agents van aconseguir aturar el violent assaltant, els trets l'han deixat a punt de la mort. En qualsevol cas, la justícia francesa ha obert una investigació pel càrrec de temptativa d'homicidi d'agents de l'autoritat contra l'home ferit greu que es troba ingressat a l'hospital. D'aquesta investigació s'encarrega la Policia Judicial per determinar les condicions en què els agents van fer ús de les seves armes. L'intent d'agressió amb un matxet carnisser a la sortida del metro de París no està, de moment, en mans de la Fiscalia Antiterrorista i el Ministeri Públic no s'ha pronunciat sobre si hi podria haver un mòbil terrorista al succés.