Tràgic accident en una embarcació a l'Alt Empordà. Una persona ha mort i tres més han resultat ferides aquest dissabte després de bolcar un vaixell de petites dimensions molt a prop de l'Illa Grossa de Colera. Així ho han confirmat fonts dels Bombers a la Generalitat a l'ACN, els quals han actuat a la zona, cap a les 12.40 hores, juntament amb Salvament Marítim, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i la Guàrdia Civil. Aquest últim cos, a més, s'ha fet càrrec del sinistre aquàtic i les causes que l'haurien provocat, atès que l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya per vent estava concentrat a la zona de Tarragona i el Penedès, amb perill moderat a parts de Barcelona i Lleida.

L'incident al qual ha bolcat una embarcació petita a les aigües de l'Alt Empordà ha deixat un mort i tres ferits lleus amb hipotèrmia, que han estat traslladats a l'Hospital de Figueres. Tots han necessitat ser rescatats per un vaixell de submarinistes, excepte un dels afectats que navegava aquest dissabte, que ha aconseguit arribar fins a la costa nedant. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esclarir els fets. Aquest accident no és la primera vegada que es veu a la zona de l'Empordà, un indret on les embarcacions turístiques i de banyistes, a més dels pesquers, són habituals a la costa gironina.

Una embarcació s'enfonsa a les Illes Medes

Fa mig any, aproximadament, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Girona va rescatar una família quan la seva embarcació s'enfonsava entre les Illes Medes i el port de l'Estartit, al Baix Empordà. Els fets van tenir lloc el 10 d'agost de 2023, cap a les tres del migdia. En aquest cas van estar de sort, perquè els agents de l'Institut Armat patrullaven la zona en aquells moments i van detectar un vaixell a uns 200 metres de la costa, en una zona propera a les roques, i amb "una important entrada d'aigua". Immediatament van actuar i localitzar tres persones al mar i dues més a bord, que van acabar caient a l'aigua en bolcar el vaixell.

Els tres adults i els dos menors d'edat van ser trets de l'aigua amb cèrcols salvavides i van pujar a bord del vaixell del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, que va aconseguir rescatar els cinc ocupants. Tots eren família i veïns de Cerdanyola del Vallès. Tot i que es trobaven en un estat de gran ansietat i presentaven diverses contusions i esgarrinxades, no van necessitar rebre assistència mèdica.