Dos menors han morit i nou persones han resultat ferides aquest diumenge per un tiroteig en una festa celebrada en un domicili a Pittsburgh (Pennsilvània, EUA), ha informat la policia local en un comunicat.

El tiroteig va començar després de registrar-se un aldarull a la festa, a la qual van anar unes 200 persones, la gran majoria menors d'edat. Segons la Policia de Pittsburgh, 11 persones van ser traslladades a l'hospital, on dos menors de sexe masculí van morir per ferides de bala.

Les autoritats calculen que en el tiroteig es van registrar uns 50 trets a l'interior de la casa, el que va provocar que diversos assistents a la festa saltessin per les finestres i es fessin lesions, com a ruptures d'ossos.

Era una casa llogada per a la festa

Posteriorment, hi va haver trets fora del domicili, una propietat que havia estat llogada a través d'una plataforma d'internet.

La policia, que no va informar sobre detencions relacionades amb el tiroteig, va explicar que una unitat mòbil està investigant diverses escenes del crim i entrevistant testimonis.

Segons les dades recopilades per Gun Violence Archive, des de començament d'any han estat assassinades o mort per trets no intencionats amb armes de foc 12.506 persones als Estats Units, i hi ha hagut 10.051 ferits en incidents amb armes.

Més tirotejos als Estats Units

Els tirotejos als Estats Units són un problema recurrent, molts ciutadans d'aquest país han fet campanyes per restringir l'ús d'armes de foc, consideren que és massa fàcil aconseguir-ne una i estan poc regulades.

Aquests recents incidents han tornat a obrir un debat que fa molt de temps que està pendent. Els defensors de les armes les consideren un mitjà per defensar-se dels atacs, però la realitat és que cada any moren milers de persones.

En l'última setmana, s'han detectat dos tirotejos als Estats Units que han cridat l'atenció dels mitjans de comunicació a tot el món. El primer d'ells va ser obra de Frank James al metro de Nova York, la policia creu que era un atac premeditat i 10 persones van resultar ferides per les bales que va disparar i unes altres 13 va haver de ser atesa per intoxicar-se amb el fum.

James està en un centre penitenciari de Brooklyn i s'està avaluant el seu estat psicològic, ja que no es descarta que tingui alguna malaltia mental i se li ha negat la possibilitat de sortir de presó pagant una fiança.

Ahir a la nit, es va registrar un altre tiroteig, de nou en el metro de Nova York, concretament al barri del Bronx, a l'estació de Burnside Avenue. Afortunadament, no hi va haver ferits i s'està investigant per trobar els autors, els testimonis els van descriure com una parella d'uns 20 anys i d'ètnia hispana.