Quatre persones han mort aquest diumenge al matí en un accident en el qual s'han vist implicats dos ultralleugers, segons ha pogut saber ElCaso.cat.  Els aparells han xocat entre ells poc després d'enlairar-se a l'aeròdrom de Moià (Moianès), en circumstàncies que a hores d'ara s'estan investigant. A conseqüència d'això, tots dos ultralleugers han caigut en una zona boscosa propera al Camp de vol Prat de la Plana.

Un testimoni ha avisat de l'incident cap a tres quarts d'onze del matí, quan ha vist com queia una de les aeronaus envoltada de flames. Fins al lloc s'han traslladat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i l'helicòpter del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), juntament amb diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

 

S’estavellen poc després d’enlairar

Les avionetes, en circumstàncies que encara estan per determinar, ha xocat a l'aire pocs minuts després d'alçar el vol, la qual cosa ha provocat que totes dues caiguessin i una s'incendiés, estavellant-se contra els arbres en una zona de vegetació, a escassos 100 metres de l'aeròdrom del municipi. L'incident ha provocat un petit foc en un bosc de pins entre la Fàbrega i el pla de Boix, que ha estat extingit poc després pels bombers. En apagar les flames, s'ha trobat una de les avionetes amb dues persones mortes a l'interior. Al cap de dues hores de la troballa, s'ha localitzat la segona aeronau a uns 300 metres de l'altre amagada per l'orografia. Els dos ocupants també havien mort.

De moment no han transcendit més detalls sobre el cas, que ha quedat assumit pels agents de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d'Esquadra, els qui estan investigant les circumstàncies en les quals s'ha produït aquest accident i les seves causes.