Dissabte passat un ultralleuger va desaparèixer amb dos tripulants quan sobrevolava la província de Valladolid. L’endemà les unitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil van trobar l’avió enfonsat al riu Duero, però no van poder comprovar si estaven els passatgers. Aquest matí, però, el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) ha trobat els cadàvers de Beatriz Cantos i Guillermo Álvarez, de 40 i 54 anys respectivament, al riu al seu pas per la localitat de Villamarciel.

L’avió va enlairar el passat dissabte a dos quarts de cinc de la tarda per fer un vol d’oci, i dues hores més tard els treballadors de l’aeròdrom de Matilla de los Caños van avisar als serveis d’emergència perquè no havia tornat a l’hora prevista. Des d’aquell moment la Guàrdia Civil i l’Exèrcit de l’Aire juntament amb efectius de Protecció Civil van posar en marxa un dispositiu de recerca que aquest diumenge va trobar l’ultralleuger enfonsat al Duero, però no van poder comprovar si els passatgers es trobaven a l’interior.

Els cossos estaven dintre de l’avió

Els bussos del GEAS van haver de suspendre les labors de cerca per culpa de les nefastes condicions del riu a causa de les fortes pluges. Durant el matí d'aquest dilluns, però, ha estat possible reprendre el dispositiu. Els cossos de Beatriz Cantos, filla del gerent de l'aeròdrom, i Guillermo Álvarez, un regidor de la localitat de Geria, han estat recuperats a les 11:30 hores després de trobar-los encara a l'interior de l'avió.

La delegada del Govern a Castella i Lleó, Virginia Barcones, ha explicat en un comunicat que l'aeronau es trobava submergit a uns tres metres de profunditat i els experts han hagut d'estudiar les seves característiques tècniques abans d'enviar els bussos a rastrejar l'interior, ja que el cabal del riu, la poca visibilitat i el fort corrent presentaven un gran risc pels agents. També ha afegit que la policia va trobar un cable arrencat molt a prop, però encara es desconeix si té relació amb l'incident.

Al dispositiu han participat gairebé dos-cents efectius entre agents de la Guàrdia Civil, voluntaris de Protecció Civil, personal de Creu Roja i voluntaris particulars. També ha intervingut un helicòpter del Grup de Rescat de Protecció Civil així com agents mediambientals de la Junta de Castella i Lleó.