La Policia Nacional està investigant la mort de dues dones, de 50 i 71 anys, després que s'hagi produït un incendi en un edifici situat al carrer Manuel Lago d'Ourense (Galicia). L'incident ha tingut lloc aquest matí entorn de les 7:30 hores per causes que encara estan per esclarir.

Aquest matí els serveis d'emergència han rebut un avís per part de diversos veïns que alertaven d'un foc originat en un dels pisos de la part de darrere de l'edifici situat al número 3 del carrer Manuel Lago, al barri de Covadonga d'Ourense. Diverses dotacions de Bombers, de la Policia Local i de la Nacional, així com una ambulància del servei d'Urxencias Sanitarias de Galicia s'han desplaçat al lloc per a apagar l'incendi i evacuar les persones que viuen a l'edifici.

No han sortit durant l’evacuació

En arribar, els bombers han començat immediatament amb el desallotjament de l’edifici, i tots els veïns, a excepció de les dues víctimes, han evacuat els seus habitatges. Després d’adonar-se que no havien sortit de l’habitatge, els bombers han intentat rescatar-les i han hagut de tombar la porta per tal de poder entrar al pis, que era el mateix on s’havia originat l’incendi.

Els sanitaris desplaçats al lloc han intentat reanimar les dues dones, però, desgraciadament, no han pogut fer res per salvar les seves vides. Cap altre veí ha resultat ferit, i els bombers han treballat durant dues hores per extingir el foc, que finalment ha estat possible al voltant de les nou d'aquest matí.

L’edifici estava en mal estat

A banda d'esbrinar per què les dues dones no havien sortit del pis en detectar l'incendi, la policia també està investigant què ha pogut ocasionar-ho. Segons informa el diari La Region, diversos veïns asseguren que feia anys que demanaven reformes urgents a causa del mal estat en el qual es trobava tot l'edifici. Els agents l'estan inspeccionant per saber si aquest fet ha pogut influir en l'incident. A hores d'ara la investigació continua oberta.