"La casa està embruixada". Així ha argumentat una dona davant de la policia l'incendi que ella mateixa va provocar en un edifici d'apartaments de Boston (Massachusetts, Estats Units). Nikea Rivera, de 45 anys, ha explicat a més que el fet que provoqués un infern al veïnat de Dorchester va ser perquè "el diable" la va obligar a fer-ho, segons ha avançat Boston 25 News. Una raó, com a mínim, original per deixar bocabadats els agents que porten la investigació en aquests moments. Però no els va convèncer i ha estat arrestada poc després acusada d'incendi domèstic i d'un gran foc que va estendre's pels tres pisos de l'habitatge i per poc afecta a les construccions confrontants.

La dona va sortir corrent de casa després del foc per por als fantasmes

Les flames van iniciar-se cap a les onze del matí d'aquest dimarts al carrer Mora, 74, de Boston. Segons ha explicat el fiscal del districte Kevin Hayden al mitjà citat, Rivera va dir a la policia, textualment, que "el diable m'ha fet fer-ho, hi ha fantasmes a casa meva". Però les ànimes no van aparèixer, tot i que sí els bombers que van lluitar contra el foc i van rescatar diversos residents a l'edifici. Dos d'ells, a més, vivien al segon pis i van haver de ser extrets en escales pels serveis d'emergències i traslladades a un hospital proper per inhalació de fum. L'estructura era el que més amoïnava pel fet de ser de fusta, tot i que finalment no va cedir i va aconseguir-se extingir l'incendi sense grans problemes.

Els testimonis allà presents, pel que sembla, la van veure sortir per la porta principal dels apartaments un cop va encendre el foc. "Ho sento, ho havia de fer", va etzibar un vianant mentre fugia corrent al carrer, segons ha apuntat el Daily Star. Rivera ha estat jutjada aquest dimarts, poc després del sinistre, i el jutge li va ordenar que es sotmetés a una avaluació de salut mental al centre i hospital de recuperació de Worcester. "És una sort que les accions d'aquesta dona no hagin provocat que cap resident o socorrista hagi resultat ferit greument o mort. Les seves declaracions són òbviament inquietants i una avaluació immediata és el següent pas adequat", ha sentenciat el fiscal del districte Hayden.