Moren 49 persones i altres 30 queden ferides en un incendi en una presó de Tuluá (Colòmbia). Es tracta d'un foc intencionat que ha començat per una brutal baralla entre els interns, que ha acabat amb una crema de matalassos, que ha estat l'origen de la tragèdia i que s'ha propagat per tot el centre penitenciari.

Els fets han passat aquest dimarts de matinada en una presó de Tuluá, una ciutat de la Vall del Cauca de Colòmbia. En aquest centre hi ha 1.267 reclusos i, per causes que encara s'estan investigant, es va produir una brutal baralla per un intent de fuga.

Moren 49 persones i altres 30 ferides en un incendi en una presó de Tuluá

La baralla es va anar escalfant fins al punt que van començar a cremar matalassos de les habitacions. Aquest fet va provocar que es propaguessin les flames al llarg del mòdul 8, "amb un desafortunat resultat de 49 persones mortes a causa de l'incendi i 30 més ferides afectades per la conflagració", explica el director de l'Institut Nacional Penitenciari i Carcerari. 

Els Bombers van rebre l'alerta a la 1:20 i, tot i que es van dirigir ràpidament fins al centre penitenciari per apagar les flames, quan van arribar, van poder comprovar que moltes persones, presos i treballadors, havien mort per culpa de la inhalació de fum.

Vídeo de la presó de Tuluá on ha passat l'incendi mortal

Tal com es pot veure al vídeo, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials, actualment, la presó encara està custodiada per la Policia mentre que els amics i familiars de les víctimes esperen a l'exterior. 

Incendi mortal en una presó de Colòmbia / Twitter AIertaMundiaI

La hipòtesi principal de l'incendi mortal: un intent de fuga i una crema de matalassos

Hi ha una investigació oberta per saber què ha passat. De moment, no hi ha cap detingut i estan intentant esclarir els fets. La hipòtesi principal és que un intent de fuga ha acabat amb una baralla i una crema de matalassos i que les flames s'han propagat per tot el mòdul. Els presumptes autors dels fets van aprofitar un canvi de guàrdia per intentar fugar-se, però no ho van aconseguir.

"Han mort per culpa d'un incendi aquesta matinada"

"La meva solidaritat amb les famílies de les víctimes de la presó de Tuluá, que han mort per culpa d'un incendi aquesta matinada. Des d'ara mateix, s'estan fent les tasques necessàries per esclarir els fets", expliquen des del govern de Colòmbia a les xarxes socials, on el president també ha mostrat el seu suport amb les víctimes de la tragèdia, que encara no donen crèdit a què ha passat.