La infermera catalana Marta Olives Juanola, veïna de Santa Coloma de Gramenet, ha mort a la platja de Tulamben, al districte de Kubu, a Karangasem, a Bali, després de participar en una activitat de busseig, tal com expliquen diversos mitjans locals d’aquell país. La catalana, de 57 anys, va arribar a la platja de Tulamben al voltant de dos quarts de dotze d’aquest dimarts i va iniciar una pràctica de busseig, un bateig, assistida per un guia i altres persones d'un grup de turistes.

La víctima va completar la primera immersió, que va durar 48 minuts, amb èxit i encara estava en bon estat de salut, descansant durant una hora. Tot i això, després de concloure una segona immersió, cap a les 13:45 hora local i de prop de 52 minuts, la dona es va queixar de falta d'aire després de tornar a la superfície i va ser immediatament traslladada a un centre de salut comunitari, on va arribar a ser atesa encara amb vida, tot i que finalment va morir.

La víctima va ser declarada morta a causa del trencament d'un vas sanguini a les 16.20 hora local i segueix a l'Hospital Regional de Karangasem, acompanyada del marit, perquè li practiquin una autòpsia, assenyala l'informe de la policia de Bali

Investigació per aclarir els fets

Encara no hi ha més informació sobre els fets, i s’està a l’espera que la investigació policial, que s’haurà de complementar amb les proves forenses, puguin aclarir què va passar, si la dona patia algun tipus de malaltia o si durant la immersió en aquesta paradisíaca platja Tulamben es va fer amb algun tipus d’imprudència o de negligència per part de l’instructor de busseig.