Un home ha mort després d'estimbar-se pels penya-segats de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà). Els Bombers de la Generalitat han recuperat un cadàver aquest dimecres de la zona costanera gironina, a prop de la urbanització d'Els Pins, cap a dos quarts de vuit del vespre. Concretament, van rebre l'avís a les 19.28 hores, quan la dona de la persona que va caure al buit, en un indret a tocar del mar, va alertar al telèfon d'emergències 112 de l'accident. Això va fer activar el dispositiu de rescat, amb dues dotacions dels bombers, tres unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'equip de suport psicològic. A més, també s'hi van desplaçar efectius de la Policia Local, amb una barca, i patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Així va ser el rescat després de l'alerta de la seva dona

La persona que va patir l'accident mortal aquest dimecres, i del qual va alertar la seva dona, és un home de 80 anys. La víctima, per raons que en aquests moments es desconeixen, va precipitar-se d'uns 12 metres d'alçada a prop del mar, a la zona d'Els Pins de Castell-Platja d'Aro, aproximadament per per on discorre el Camí de Ronda, entre l'avinguda Andorra i la Cala de Ses Torretes. Quan van arribar els efectius de rescat fins allà, van veure que l'octogenari es trobava en una zona de difícil accés, cosa que va provocar que s'hagués de reorganitzar l'operatiu.

Els Bombers de la Generalitat, inicialment, van valorar evacuar-lo a la platja de Sant Pol amb una barca de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, però no va ser possible i va quedar completament descartada aquesta via a causa del fort onatge que hi havia a la zona. Finalment, els efectius de bombers el van extreure verticalment amb una llitera fins al Camí de Ronda, un cop van poder accedir fins al punt on es trobava la víctima, confirmant que estava morta. El cos sense vida de l'home de 80 anys va quedar en custòdia dels Mossos d'Esquadra, que s'ha fet càrrec de la investigació de l'accident i les diligències judicials corresponents.