Un submarinista ha mort aquest dijous al matí i dos més han resultat ferits mentre feien una immersió al terme municipal de Cadaqués, a l'Alt Empordà. Els fets han tingut lloc cap a tres quarts de dotze del migdia quan estaven per la zona de l'illa de Cullaró, al nord de la cala Culip. Tot sembla indicar que la víctima mortal ha patit algun problema quan era sota l'aigua i ha acabat perdent la vida. Les dues persones que estaven fent la immersió amb ell han intentat ajudar-lo i pujar ràpidament a la superfície, però ho han fet sense fer la descompressió corresponent i també han resultat ferits, segons han informat des de Salvament Marítim.

El submarinista s'hauria sentit indisposat quan feia una immersió

Fins al lloc on s'ha produït el succés s'hi han desplaçat efectius de Salvament Marítim i els GEAS de la Guàrdia Civil. Els submarinistes han estat traslladats fins al port de Llançà, on els estaven esperant els efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que han activat tres ambulàncies. Els dos ferits, de caràcter lleu i sense que les seves vides corrin perill, han estat evacuats fins a l'hospital de Figueres. Els GEAS de la Guàrdia Civil han recuperat el cos sense vida i l'embarcació de Salvamar Alnilam l'ha portat fins a Llançà, on ha arribat cap a tres quarts de tres de la tarda i la comitiva judicial ha fet l'aixecament del cadàver.

Agents de la Guàrdia Civil s'han fet càrrec de les diligències de l'accident i investiguen què ha passat. Tot apunta que la víctima, un home de 72 anys i nacionalitat espanyola, s'hauria sentit indisposat quan era sota l'aigua i ja no hauria pogut sortir amb vida a la superfície, tal com ha avançat el Diari de Girona. Els seus companys d'immersió l'haurien intentat ajudar, però no haurien pogut i també haurien acabat ferits. Tot i això, serà l'autòpsia que li practiqui el forense en les pròximes hores la que determini les causes de la mort, que sembla que serien naturals.