Una guingueta de la platja de Ses Oliveres, a la localitat de Cadaqués, a l'Alt Empordà, ha quedat completament calcinada després d'un incendi que va tenir lloc aquest dimecres a la nit. El foc es va iniciar pocs minuts després de les 22 hores i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat es van activar per tal d'apagar les flames. També s'hi van desplaçar patrulles de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. Una hora després, l'incendi es va poder donar per extingit i, després de revisar la zona, els serveis d'emergències es van retirar.

Les flames van afectar l'estructura de la guingueta, feta bàsicament de fusta, que en pocs minuts va quedar reduïda a cendres. El foc es va limitar a l'estructura de l'edifici i no va tenir afectació més enllà. Tampoc es va haver de lamentar cap persona ferida. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal de determinar que va originar l'incendi, però de moment encara no tenen indicis que apuntin cap a una línia d'investigació clara. Aquest dimecres havien tingut lloc els primers treballs d'adequació per part de les persones que s'havien de fer càrrec de la guingueta a partir d'ara, després d'una polèmica concessió.

Polèmica per la concessió de les guinguetes a les platges de Cadaqués

La guingueta incendiada aquest dimecres és el Xiringuito de Mei, un històric negoci que després de 28 anys havia canviat de mans fa dos mesos després de la polèmica renovació de concessions de tres guinguetes de les platges que havia fet l'Ajuntament de Cadaqués. Alguna de les persones que van sortir perjudicades pel resultat del concurs públic han assegurat que han estat estafades i enganyades i lamenten que s'estiguin adjudicant els locals a gent que no és del municipi.