Ha mort aquest dilluns el Robert G.C., el nen de 12 anys que el passat 28 de maig va electrocutar-se mentre netejava la piscina de casa seva, al municipi de Torrefarrera, a la comarca del Segrià. El menor ha sucumbit finalment a les greus lesions que va patir i per les quals ha estat ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona durant gairebé dues setmanes. Des del consistori han decretat dos dies de dol oficial per la mort del menor i també per la de la seva mare, Denise A. C., de 40 anys, qui va perdre la vida a l’acte, també per la descàrrega elèctrica que els va passar mentre tots dos estaven enfeinats amb les tasques de neteja de la piscina.

Des de l'Ajuntament de Torrefarrera han "lamentat el trist succés" que va ocórrer en un habitatge de la urbanització Corxat, a només uns quilòmetres de Lleida ciutat. Durant aquest dimarts i dimecres les banderes onejaran a mig pal en tots els edificis municipals, i han fet arribar el seu condol als familiars de les víctimes.

El germà gran va ser testimoni de la tragèdia

El dia del fatal accident, al voltant d’un quart d’una del migdia, mare i fill van sortir al pati de casa seva per netejar la piscina. En circumstàncies que estan sota investigació, els va passar el corrent elèctric, matant la mare a l’acte i deixant el menor greument ferit. El germà gran del Robert va ser testimoni de l’incident, i va avisar immediatament al telèfon d’emergència 112.

Al lloc dels fets van acudir dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, així com ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van estabilitzar el Robert abans d’evacuar-lo d’urgència a l’hospital Sant Joan de Déu. La mare estava en aturada cardiorespiratòria al moment que van arribar, i van intentar reanimar-la sense èxit, havent de declarar-la morta al mateix lloc de l’accident. Els Mossos d’Esquadra estan treballant per aclarir les causes d’aquesta tragèdia, i estan recavant indicis que puguin determinar l’estat en el qual es trobava l’objecte que els va passar el corrent i que ha posat fi a les seves vides.