Un reclús del centre penitenciari d'Albocàsser (Castelló) ha mort durant la matinada d'aquest diumenge passat a la cel·la que ocupava després de calar foc al seu matalàs, segons han confirmat a Europa Press fonts d'Institucions Penitenciàries (IIPP).

Modus operandi al centre

Es tracta del tercer pres que provoca un incendi a les seves cel·les en el mòdul d'aïllament d'aquest centre l'últim mes, el primer que ha mort com a conseqüència d'aquestes accions. L'autòpsia determinarà les causes de la mort.

Segons IIPP, els fets es van produir entorn de les 5.00 hores de la matinada de dissabte a diumenge al mòdul d'aïllament, on es trobava l'intern en règim tancat en primer grau i a més ocupava una cel·la vidrada sota la vigilància d'un altre pres.

Carcel recurs Pxabay

Carcel recurs / Pxabay

Des d'IIPP han apuntat que l'intern que l'acompanyava va avisar els funcionaris en adonar-se del fum a la cel·la al mateix temps que van sonar les alarmes.

Els treballadors van actuar amb rapidesa per accedir a la cel·la, on es van trobar el reclús inconscient a la zona de la dutxa. Segons han asseverat les mateixes fonts, encara que es va traslladar al pres a la infermeria, ja no es va poder fer res per la seva vida.

Després d'aquest tercer incident, el sindicat CSIF ha subratllat en un comunicat la "necessitat de solucions urgents" i ha demanat que "s'incrementin amb celeritat tant els mitjans humans i materials com els jurídics per poder actuar amb garanties en aquest tipus de casos".

Arrenquen el cor i genitals a un pedòfil en una presó al Brasil

Un home condemnat per la violació d'una de menor va ser assassinat a la Presó Pública Cruzeiro do Oeste al Brasil. Després del crim li van tallar el penis i li van arrencar el cor amb un raspall de dents.

Alex Andro de Souza Mota / Cedida

Alex Andro de Souza Mota / Cedida

Segons Daily Star, Alex Sandro de Souza Mota, de 30 anys, va ser trobat mort amb els genitals tallats dins de la boca. El cor va ser trobat en un cubell d'escombraries.

Alex Sandro complia condemna per violar la seva fillastra de cinc anys.

La policia brasilera ja va identificar els tres presos implicats, que tenen entre 22 i 31 anys. Un d'ells va apunyalar l'home al coll, els altres dos van mutilar el cos. Un dels implicats, que compartia cel·la amb el mort, va confessar el crim i, com a justificació, va dir que va cometre l'assassinat perquè estava obeint les ordres de les veus al seu cap.