Un home de 82 anys i de nacionalitat alemanya ha mort aquest divendres al matí a la platja de s'Abanell, a Blanes (Selva).

Ofegament mortal a Blanes

Els fets ha passat cap a un quart de deu i fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat efectius del Servei d'Emergències Mediques (SEM), que han intentat reanimar-lo però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

La platja de S'Abanell disposa de servei de vigilància però en el moment dels fets aquest no havia començat encara. Hi havia bones condicions per al bany i hi oneja la bandera verda.

Fins al lloc també s'hi ha desplaçat efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Local.

Aquesta ja és la setzena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Detenido en Barcelona un fugitivo peligroso miembro de la Camorra

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un fugitiu reclamat per les autoritats italianes que tenia en vigor una ordre europea de detenció i lliurament.

Policía Nacional detención / Policía Nacional

Policia Nacional detenció / Policia Nacional

Gennaro Esposito, de 34 anys, s'havia instal·lat a Barcelona. Ha estat arrestat quan es trobava amb la seva parella, que acabava de desplaçar-se des de Nàpols per trobar-se amb el sospitós.

Al detingut se'l considera un "perillós" membre del clan Mazarella de la Camorra, està acusat de delictes contra les persones i contra la propietat, i se li demanen 12 anys de presó.

Els fets pels quals s'ho busca van passar el 2018, quan juntament amb un còmplice i amb la finalitat de reafirmar el control del seu clan en una zona de Nàpols, van participar en un tiroteig contra membres d'un clan rival amb una pistola i un subfusell, ambdós de calibre 7,65.

Arran de les investigacions, els agents van tenir coneixement que el presumpte escapat s'ocultava a Barcelona, per la qual cosa es va establir un dispositiu a la ciutat fins que van poder localitzar-lo i detenir-lo.