Una menor de 4 anys ha mort aquest dissabte a causa d'un ofegament mentre es banyava a la piscina pública del parc de Vallparadís de Terrassa (Vallès Occidental). La nena, després de ser rescatada en estat molt greu, va ser traslladada a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, on ha acabat morint, segons ha informat l'ajuntament de la localitat.

Els socorristes van poder rescatar la menor amb vida

Els fets van ocórrer el passat dijous al voltant de les sis de la tarda. Els socorristes van observar que la menor s'estava ofegant quan van acudir al seu rescat. En treure-la de l'aigua, els socorristes van fer les primeres maniobres de reanimació. Posteriorment, el personal mèdic va atendre la menor en les instal·lacions municipals. Al lloc dels fets s'hi van traslladar dues ambulàncies i agents de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballar, ha decretat dos dies de dol oficial, des del migdia de dissabte fins al migdia de dilluns. Les banderes onejaran a mig pal en els edificis municipals i se suspendran els actes oficials programats.

Morts per ofegament a Catalunya

Estiu negre a les piscines de Catalunya. Protecció Civil alerta que hi ha hagut un augment de morts per ofegament, sobretot en menors d'edat d'entre 7 i 18 anys, en piscines. Les autoritats recorden que és essencial vigilar en tot moment els més petits, ja que un descuit de 30 segons pot ser una mort. Protecció Civil també aconsella encerclar les piscines amb tanques protectores per evitar que els nens hi puguin accedir fàcilment. De fet, fa només unes setmanes, un altre menor de 3 anys va morir ofegat a la piscina municipal de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre).

Les xifres indiquen que cada any es donen fins a una vintena d'ofegaments greus no mortals i la meitat són en menors d'edat. Protecció Civil fa una crida a intentar reduir aquestes xifres i per això demana la màxima conscienciació. També avisa que sempre s'han de seguir les indicacions dels socorristes, a més d'ensenyar a nedar els més petits com més aviat millor.