Un nen de 10 anys mor en estranyes circumstàncies en una escola d'Albacete. Durant més de dues hores l'han intentat reanimar, però malauradament ha acabat morint, uns fets que han causat gran commoció a Castella-la Manxa. De moment, es desconeixen les causes de la mort i caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia

Els fets han passat aquest dimarts al matí a l'escola Mari Llanos Martínez d'Albacete. Tot ha començat quan Emergències 112 de Castella-la Manxa ha rebut una trucada, a les 9:10: els alertaven que hi havia un nen menor d'edat inconscient en aquest centre educatiu.

Els sanitaris intenten reanimar el nen de 10 anys durant més de dues hores

Fins al lloc dels fets, s'ha desplaçat una ambulància i una UVI amb el metge d'urgències i, durant dues hores, han intentat reanimar el nen. Malauradament, no han pogut fer res per salvar-li la vida i ha acabat morint a les 11:00. També s'han desplaçat efectius de la Policia Nacional i de la Policia Local d'Albacete

Es desconeixen les causes de la mort del menor d'Albacete

De moment, es desconeixen les causes de la seva mort. Caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia, que determinaran si ha patit un accident o si ha estat una mort natural. Els fets han causat gran commoció a Albacete i els professors i alumnes encara no donen crèdit a la situació, que ha deixat a tothom consternat.

"Vull estar amb els seus pares, amb la seva família, amb la comunitat educativa, amb el personal sanitari que l'ha atès i amb el mateix centre escolar", explica Emiliano García-Page, el president de Castella-la Manxa.

Colegio / EFE

Un nen de 10 anys mor en estranyes circumstàncies en una escola d'Albacete: de moment es desconeixen les causes de la seva mort i caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia / EFE

Uns pares ingressen a presó de manera provisional per la mort del seu fill de tres mesos 

Aquest no és l'únic menor mort en estranyes circumstàncies en els darrers dies. A Artesa de Segre (Noguera), un bebè de tres mesos també va morir. En aquest cas, a diferència del nen d'Albacete, el seu cos tenia indicis d'haver patit una mort criminal.

Segons expliquen fonts del cas al diari Segre, el cos del petit presenta signes de maltractament "difícils de justificar" i que entren en contradicció amb les declaracions dels pares, que asseguren que no tenen res a veure amb els fets. Actualment, estan ingressats a la presó. En cas que es demostrés la seva culpabilitat, es podrien enfrontar a la màxima pena possible: la presó permanent revisable.