Un bebè nounat va morir asfixiat a l'hospital Sandro Pertini de Roma (Itàlia). La mare va estar 17 hores de part i, poc després, quan ja va néixer, van deixar-la sola perquè li donés el pit. La dona va quedar exhausta per l'esforç de l'enllumenament i dies després de cuidar-lo, quan l'alimentava va adormir-se i va ofegar-lo accidentalment. Curiosament, això va produir-se després que el personal sanitari del centre l'hagués abandonat sola a l'habitació, segons ha explicat la seva parella i pare del petit que va perdre la vida al Corriere Della Sera. "Van obligar-la a que es fes càrrec del bebè de seguida, tot i que va demanar que se'l portessin per poder descansar unes hores, però li van dir que no", ha afegit.

Van deixar-la sola i sense supervisió mèdica

L'hospital Sandro Pertini va ser escollit perquè era el mateix centre al que va néixer la dona, i li feia il·lusió que també ho fes el seu fill, segons ha explicat el pare al mitjà citat. El centre sanitari no va permetre, en qualsevol cas, que cap familiar l'acompanyés per ajudar-la per les "normes de la Covid", però sí que la van deixar sola després de 17 hores de part per fer-se càrrec del seu fill. "Ella estava molt cansada, el nadó no la deixava dormir així que es passava les nits sense aclucar els ulls. Però el meu fill estava bé, aparentment sa. Ara estem a l'espera de conèixer el resultat de l'autòpsia i hem confiat el cas a un advocat", ha explicat el pare respecte al decés del nounat.

"La meva parella va trucar-me cridant, em va dir que fos corrent a l'hospital", ha continuat narrant l'home al rotatiu italià. Pel que sembla, a la mare ni tan sols la van despertar quan van trobar el nadó mort entre els seus braços. Van deixar-la dormir, se'l van treure i van explicar que els sanitaris del centre l'havien intentat reanimar sense èxit. Els pares tampoc saben qui va adonar-se'n de que el petit no respirava. Ara, després de la lluita que han emprès, demanen que es faci justícia i es millori l'atenció a les dones que acaben de donar a llum, perquè això no torni a succeir: "podria haver-li passat a qualsevol". "Ningú pot retornar-nos al nostre bebè, però no volem que altres pares visquin el mateix malson que nosaltres. No està bé que les dones es quedin soles a les sales després del part. Si no els ha ocorregut a altres mares és només perquè han tingut sort", ha sentenciat. Però a Sandro Pertini no és la primera ni la última mare a la qual deixen sola només néixer el seu fill o filla, segons es pot veure a diferents comentaris a Internet als quals fa referència el pare.

La versió de l'hospital: primer van demanar que li fessin un test de drogues

La reacció de l'hospital Sandro Pertini de Roma a la mort del nounat va ser ràpida: fer-li un test de drogues a la mare. L'argument principal va ser que la van trobar en un son molt profund. La dona va donar negatiu. Les fonts oficials del centre no han donat més informació al respecte perquè asseguren que hi ha "una investigació judicial" del succés que els impedeix parlar sobre el cas.