Dia trist. El militar Neil Galvadà Macias, de 22 anys i fill de Reus, ha mort a Alacant durant unes maniobres aquesta matinada. El reusenc, que estava integrat a la Legió espanyola com a membre de la unitat d’elit Mando de Operaciones Especiales (MOE) ha mort en estavellar-se un cotxe on viatjaven també tres militars més, que no ha resultat ferits greus. El jove estava participant aquesta matinada en un desplegament d’ensinistrament al Camp de Tir i Maniobres d’Agost, a Alacant, segons han fet públic des de l’Exèrcit de Terra espanyol. S’ha obert una investigació interna per aclarir els fets.

Han perdut el control del vehicle militar

L’accident s’ha produït quan han perdut el control del cotxe, que ha caigut per un desnivell mentre entrenaven les seves capacitats nocturnes, fent les maniobres de nit. Tot i la ràpida activació i actuació dels serveis d’emergència militar i civil no s’ha pogut fer res per salvar la vida del jove de Reus. De moment, s’han suspès les maniobres tàctiques que estaven en marxa.

Feia menys de quatre anys que era militar

El jove mort pertanyia a la Bandera d'Operacions Especials 'Maderal Oleaga' XIX de la Legió, del Comandament d'Operacions Especials (MOE, de les sigles en castellà Mando de Operaciones Especiales), amb base a Alacant. Galvadà Macias era solter i natural de Reus, al Baix Camp, va ingressar a l'Exèrcit el maig del 2019, al Centre de Formació Núm. 2 San Fernando (Cadis). 

El MOE són el que es coneix com els 'boines verds' una de les unitats d’elit de l’exèrcit espanyol i reben constant entrenament per poder-se desplegar en zones de conflicte amb elevat risc. Els darrers mesos han actuat en teatre d’operacions com l’Iraq o l’Afganistan, en el marc de missions de pau i d’ensinistrament de les forces armades locals. Neil Galvadà Macias va ingressar al MOE el maig de 2022, havent estat abans al Regiment d'Infanteria Nàpols número 4 de paracaigudistes, segons han informat també des de l’Exèrcit de Terra espanyol.