Tràgic succés a l'aquarterament Alferes Rojas Navarrete, la base militar situada al barri de la Rabassa d'Alacant. Un soldat de 30 anys ha mort aquest dijous al migdia en rebre un tret accidental mentre estaven fent tasques de neteja i manteniment de les armes després de fer un exercici, tal com han explicat des de l'Exèrcit de Terra. La víctima, Adrián Roldan Marín, natural de Sant Joan d'Alacant, havia ingressat al cos militar el maig de l'any 2018, concretament al Centre de Formació número 1 de Càceres. L'abril de 2021, va ser destinat al Grup d'Operacions Especials València III, del qual formava part des d'aleshores.

Mort per un tret accidental

Els fets han tingut lloc quan faltaven pocs minuts per arribar a dos quarts de dues del migdia. Ràpidament, des de l'aquarterament han avisat la Guàrdia Civil i els serveis sanitaris, que s'han desplaçat fins a la base militar per atendre el ferit. Quan han arribat, però, ja estava en aturada cardiorespiratòria i, malgrat els esforços per reanimar-lo, ja no han pogut fer res per salvar-li la vida i han confirmat la seva defunció. La Guàrdia Civil ha obert una investigació dels fets per esclarir que ha passat exactament i com s'ha produït el tret que ha posat fi a la vida del jove soldat.

La principal hipòtesi amb la qual treballen els investigadors és que una de les armes de foc s'ha disparat de manera accidental mentre les estaven netejant, descartant així que algú li hagi pogut disparar de manera intencionada. Es desconeix si el tret ha sortit de la seva pròpia arma o de la d'un company, cosa que hauran de determinar els experts forenses en balística. A hores d'ara, des de l'Exèrcit de Terra se centren a ajudar i donar suport als familiars i companys de la víctima en aquests moments tan difícils per a ells.