Unes accidentades pràctiques de tir a la base militar de Sant Climent Sescebes, a l’Alt Empordà, podien haver acabat en una autèntica tragèdia. Durant el transcurs d’un exercici d’armes, un soldat mallorquí va disparar per error un dels seus superiors ferint-lo a la cama. Un tribunal militar l’ha declarat culpable d’un delicte contra l’eficàcia del servei, que equivaldria en llenguatge civil a un delicte de lesions per imprudència.

L’accident va tenir lloc l’any 2020 quan un grup de soldats estaven realitzant unes pràctiques de tir. El soldat havia de seguir les instruccions que li havia donat un brigada de l'exèrcit. Un home s’apropava a fer-li una pregunta i una tercera persona apareixia per atacar-los per sorpresa. La prova consistia a protegir l'home que li preguntava i després desenfundar l’arma i disparar contra el presumpte agressor per neutralitzar el perill.

Va cometre un error durant les pràctiques de tir i va disparar a un sotsoficial

Però a l’hora de dur les explicacions a la pràctica va sortir malament. El jove soldat va treure l’arma mentre premia el gallet, disparant la pistola contra la cama d’un sotsoficial que dirigia la prova, segons ha detallat el Diari de Mallorca. El militar va resultar ferit amb un tret a l’extremitat inferior. La bala va dibuixar una trajectòria d’entrada i una altra de sortida. Ràpidament, l’home va ser traslladat a un hospital militar per poder rebre atenció sanitària.

Per la seva banda, el jove soldat que va cometre l’error de treure la pistola amb el dit posat al gallet va ser enviat a un tribunal militar. El jutge ha acabat determinant que el noi havia rebut les pautes de seguretat pertinents abans de fer les pràctiques i que no en va fer cas. Ha estat condemnat a pagar una multa de 600 euros, als quals ha de sumar 250 euros més d’indemnització que haurà de pagar al sotsoficial ferit. No haurà d’entrar a presó.