L’home de 55 anys que aquest dijous al vespre va ser agredit a cops de puny al carrer de l’Ermita del barri de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, finalment ha mort, segons ha pogut saber ElCaso.cat. L’home, conegut al barri com Jesús ‘el Conejo’ va rebre cops de puny al cap durant un enfrontament amb un veí a qui la víctima havia insultat a la seva parella.

L’agressió va ser brutal i l’home va ingressar crític a l’Hospital de Bellvitge, on ha mort aquest dissabte en no poder superar les ferides causades. Presentava greus lesions al cap dels cops de puny que havia rebut durant la batussa i ha passat hores en mort cerebral, fins que aquest dissabte els metges han confirmat la defunció.

Detingut l'autor dels cops de puny mortals

Les investigacions dels Mossos d’Esquadra, en mans de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial Metro Sud, segueixen en marxa. Aquest dijous a la nit s’ha detingut un home que s’ha entregat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet de Llobregat assegurant que és l’autor dels cops de puny que han matat ‘el Conejo’. 

La policia manté l’home sota custòdia policial des del dijous, quan la víctima encara no havia mort, per decidir quin delicte li imputava. Si en un primer moment s’havia registrat la detenció com una temptativa d’homicidi, ara que la víctima ha mort, la tipificació ha canviat i ha estat entregat al jutge per un delicte d'homicidi consumat, que l'ha enviat a presó de manera provisional

A falta d’escoltar la versió de l’arrestat, els Mossos creuen que l’agressió es va registrar quan l’home, conegut al barri, i amb problemes psíquics, va insultar la parella de l’agressor. Ell hi va respondre de manera molt violenta a cops de puny, fins que la víctima va caure a terra, inconscient. Tot i que tècnics i sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) el van poder traslladar a l’Hospital de Bellvitge, les ferides cerebrals eren irreversibles.

La víctima, un conegut del barri de Bellvitge

El detingut és un home de nacionalitat espanyola veí del barri de Bellvitge, segons han confirmat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat. La víctima per la seva banda, també és de nacionalitat espanyola i de 55 anys. Segons fonts veïnals, 'el Conejo' era un vell conegut del barri, tot i havia generat enfrontaments amb altres veïns per la seva malaltia psíquica. Entre altres coses, darrerament havia cremat alguns contenidors per la zona de Bellvitge, segons han explicat fonts de la policia de la ciutat.

Segon crim en poques hores a Barcelona

La mort d'aquest home de l'Hospitalet és el segon crim en poques hores a l'àrea metropolitana de Barcelona. La nit de dimecres, al Raval, al cor de Ciutat Vella, una baralla ha acabat amb una persona morta. Dues persones drogodependents s’han barallat a la cantonada entre el carrer de l’Hospital i el carrer de Riera Baixa.

Un d’ells ha clavat una ganivetada a l’altra, que si bé ha pogut ser traslladat greu a l’hospital, ha acabat morint. Els Mossos d’Esquadra han detingut l’autor de la ganivetada mortal, un home de 59 anys de nacionalitat líbia. La víctima era un home de 39 anys de nacionalitat palestina. Entre els dos, entre la víctima i el seu agressor, sumaven 130 antecedents.

Entre l’apunyalament mortal de Barcelona, la mort violenta de l’Hospitalet de Llobregat, el crim de Navarcles i l'homicidi de Rubí, a Catalunya, aquest 2021, ja han mort 39 persones en diferents crims. D’aquests assassinats, nou han estat per violència masclista i dos per infanticidis. Una dona va matar la seva filla a Sant Joan Despí i un home va matar el seu fill, els dos menors d’edat, en un hotel de Barcelona.