La nit d’aquest dimecres dues persones van iniciar una baralla a la cantonada del carrer de l’Hospital amb Riera Baixa, al cor del Raval, al districte de Ciutat Vella de Barcelona. L’enfrontament entre les dues persones va acabar de la pitjor manera possible. Un dels dos homes va clavar una ganivetada a l’altre, ferint-lo de gravetat. Tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van poder-lo estabilitzar i traslladar molt reu a l’hospital, on ha mort passada la mitjanit.

Dos coneguts enfrontats a ganivetades per la droga

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, van poder detenir l’autor de la ganivetada al cap de poca estona, després de ser perseguit per uns ciutadans. Les investigacions del grup d’Homicidis de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) per aclarir el crim no s’han allargat massa. 

Els dos participants en la baralla, la víctima i l’assassí, eres coneguts de la policia. Eren dues persones que normalment estaven per carrer i eren consumidores de droga, amb una alta addicció.

Homicidio Raval Barcelona / ElCaso.cat

Dos agents dels Mossos d'Esquadra a la zona de la baralla mortal, entre Hospital i Riera Baixa / ElCaso.cat

L’agressor, autor de la ganivetada mortal, és un home de nacionalitat líbia de 59 anys i la víctima, un home de 39 anys i de nacionalitat palestina. Tot sembla indicar que la baralla, on també van participar altres persones, està relacionada amb el consum i tràfic de droga a petita escala, un dels fets més 

Entre els dos, 130 antecedents policials

Segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat, els dos tenien un reguitzell d’antecedents policials. En total, l’autor de l’agressió mortal tenia 100 antecedents. Una xifra molt elevada. La majoria, per furts i delictes contra la salut pública. L’home que ha mort, el més jove, tenia al seu currículum uns 30 antecedents, també per diversos delictes.

El problema de la reincidència enfonsa Barcelona

Aquestes xifres demostren quin és l’índex de reincidència que hi ha als carrers de Barcelona són el caldo de cultiu de la delinqüència i la sensació de descontrol que es viu a la capital de Catalunya

Fonts policials lamenten que la lluita contra els lladres a Barcelona s’ha convertit en una guerra sense quarter per la facilitat com  els detinguts, després de ser entregats al jutge, tornen a quedar en llibertat al cap de poques hores. En alguns casos, fins i tot, abans que els policies que han practicat la detenció hagin tornat a començar el seu torn de treball, els arrestats ja tornen a ser al carrer. 

Aquestes dades, sumades a les referències sobre la nacionalitat dels detinguts, són claus per analitzar la delinqüència que ha convertit Barcelona en la ciutat amb més delicte per habitant de les ciutats grans de l’Estat. A Barcelona, concretament, hi ha 100 lladres actius a la zona del centre de la ciutat que ells sol sumen 4.500 antecedents policials.