Un nen de 3 anys ha mort el passat dimecres 15 de febrer després de disparar-se a la cara amb l’arma del seu pare, un oficial de la presó de Florida, als Estats Units. El petit era a casa seva a la localitat de DeLand amb la seva germana de 16 anys, qui havia quedat al cuidat de la víctima i de l’altre germà de 7 anys després que els pares sortissin a fer la compra.

Es va disparar amb la pistola del pare

Segons ha pogut esbrinar la Policia Local de Florida, en un moment de descuit de la seva germana, el nen va entrar a l’habitació dels pares i es va posar a indagar entre les seves coses, fins que va obrir un calaix on el seu pare guardava una pistola de 9 mil·límetres. No se sap amb seguretat si el fiador no estava posat o si la va treure el nen mentre jugava amb l’arma. El que és segur, però, és que en un determinat moment, va apuntar-se a la cara mentre premia el gallet. La bala li va impactar de ple a la cara, provocant-li la mort gairebé a l’instant.

Segons un comunicat de l'oficina del sheriff del comtat de Volusia, el germà de 7 anys va ser el primer a adonar-se del que havia passat, i va trucar immediatament al telèfon d'emergències al voltant de les 6:20 de la tarda, hora local. També va trucar el seu pare i aquest també va alertar per segona vegada a les autoritats. Els primers a arribar a l'escena van ser els agents de la policia, uns deu minuts després de la primera trucada. Un oficial va intentar reanimar el petit fins que van arribar els paramèdics. Després d'una llarga estona intentant salvar-li la vida, els sanitaris no van poder fer res més que certificar la seva mort.

Guardava les armes en una caixa forta

La policia va interrogar el pare, propietari de la pistola que va posar fi a la vida del seu fill. L’home, qui té permís per a portar armes, va explicar als agents que normalment guardava la pistola i una altra arma de foc en una caixa forta. Recentment, però, el sistema elèctric de la caixa havia deixat de funcionar, i havia deixat una de les pistoles a la tauleta de nit i l’altra sobre la nevera.

El Fiscal de l’Estat de Florida serà l’encarregat de decidir si els pares del nen mort hauran de patir alguna condemna pel succeït el passat dimecres, tot i que el sheriff del comtat, Mike Chitwood, ha assegurat que no pot imaginar-se “res als llibres legals que pugui castigar més a la família que el que ha passat”.