La dona que el passat 5 d’abril va llençar-se al buit des d’un cinquè pis amb la seva filla en braços ha mort aquest divendres a l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA). Malgrat que en un primer moment tot indicava una millora, la mare, de 45 anys, no ha pogut superar les greus ferides que va patir després de saltar des del balcó de casa seva, al número 38 de l’avinguda de Los Telares d’Avilés. La nena, de només quatre anys, continua ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del mateix centre i, tot i estar greu, evoluciona favorablement.

L'incident va tenir lloc al voltant de dos quarts de deu del matí, quan diversos veïns de la zona van ser testimonis de com la dona pujava al balcó amb la filla en braços, que cridava que no la llencés, i com finalment saltava al buit. Mare i filla van caure sobre un cotxe, que va esmorteir d'alguna manera l'impacte, abans de quedar tendides a la vorera. Totes dues van ser ateses ràpidament pels serveis d'emergència i traslladades d'urgència a l'hospital. La dona va quedar en coma induït i, tot i que semblava que s'ensortiria, ha acabat sucumbint a les greus lesions.

Problemes amb l’exparella

Segons van poder esbrinar els investigadors, els motius que van fer que la dona prengués la dràstica decisió de treure's no només la seva vida, sinó també la de la seva filla, es van originar arran d'uns problemes amb la seva exparella i pare de la nena. Tots dos estaven enfrontats per la custòdia de la menor; el pare havia obtingut més dies de visita, a la qual cosa la mare s'oposava, per una llarga història de violència de gènere que es remuntava a l'any 2016. De fet, tota la família estava involucrada a les baralles, fins al punt que l'exparella i el pare de la dona van ser detinguts el mateix dia de l'incident per agredir-se mútuament amb armes blanques.

e14460b91eac1d1cda46cf88654537d120557ac0w
L'edifici des d'on va llençar-se la dona amb la seva filla, a Avilés | Paco Paredes, EFE.

El pare ha quedat a càrrec de la menor 

Pel que fa a la custòdia de la petita, aquesta ha quedat assumida per complet pel seu pare, tot i haver-hi una causa oberta contra ell per un delicte de lesions resultat de l'enfrontament amb el seu exsogre. L'avi matern de la nena es troba a presó provisional acusat de trencament d'una ordre d'allunyament i temptativa d'homicidi, i l'àvia es troba sota supervisió mèdica, ja que va ser testimoni de com la seva filla i neta caient al buit, i va tallar-se les venes a conseqüència d'un atac d'angoixa que l'escena li va provocar.