Una dona de 70 anys ha mort aquesta tarda a Barcelona després que un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) l'atropellés. L'accident va tenir lloc a les 19:30 hores en el número 541 de la Gran Via de les Corts Catalanes.

La dona que ha mort anava caminant quan el vehicle va xocar contra ella, perdent la vida per l'impacte. És la quarta víctima mortal d'un accident de trànsit als carrers de la ciutat de Barcelona des de començament d'any.

Han anat al lloc de l'accident diversos membres de la Unitat d'Investigació i Prevenció de l'Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana, a més de personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'Ajuntament de Barcelona ha emès un comunicat en el qual lamenten la mort de la dona de 70 anys, traslladant un missatge de respecte i donant el condol a la família i els amics de la senyora morta.

L'acció de la DGT per reduir els accidents de vehicles grans

Aquesta setmana la Direcció General de Trànsit (DGT) està fent diversos controls en diferents vies i a tota hora del dia per comprovar l'estat de furgonetes, busos i camions. Estan avaluant l'estat dels vehicles i als seus conductors.

Aquesta nova estratègia serà activa de forma intensa des del dilluns 7 de febrer fins al diumenge 13. L'objectiu és el de multar els conductors que no tinguin en òptimes condicions el seu vehicle, ja que els accidents relacionats amb aquests són molt perillosos i poden ser potencialment mortals.

Imatge d'un control dels Mossos d'Esquadra (ARRO) / ACN

Control dels Mossos / Mossos

De fet, el 2020 van morir 217 persones en accidents en els quals hi havia implicats un autobús, un camió o una furgoneta. Es faran controls d'alcoholèmia i drogues als conductors i s'avaluaran diversos paràmetres com els defectes del vehicle, la velocitat, el tacògraf, el descans, les hores que circula al dia, la càrrega que transporta i si existeix excés de pes.

Les autoritats estimen que hi ha més de 5 milions de vehicles que són camions (2,5 milions), furgonetes (2,5 milions) i autobusos (63.000). Per la qual cosa es tracta d'una quantitat considerable de vehicles que seran sotmesos a diverses proves en el cas que els agents el considerin oportú.