La dona de 62 anys apallissada per la seva parella en un mas de Vilaritg, al municipi de Cistella, a l'Alt Empordà, a principis d'abril, ha acabat morint després de més dos mesos en coma induït a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Tot i que no es descarta que hagi pogut morir a conseqüència d'un virus hospitalari, tal com apunta l'agència EFE, s'està investigant com un presumpte crim masclista, tal com ha confirmat la Delegació del Govern espanyol Contra la Violència de Gènere. L'home, de 38 anys, es troba en presó des del moment de l'agressió per un homicidi en grau de temptativa, tot i que podria passar a ser investigat per un delicte d'homicidi.

Una pallissa que li ha acabat constant la vida

La brutal agressió que li ha acabat constant la vida a la dona va tenir lloc en un mas aïllat el passat 3 d'abril. Uns ciclistes que passaven per la zona van sentir els crits d'auxili de la dona i van alertar els serveis d'emergències. Efectius dels Mossos d'Esquadra i del SEM van anar ràpidament a l'habitatge, on es van trobar la dona molt malferida i plena de sang. Els sanitaris la van haver de reanimar i la van traslladar d'urgència a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar en estat crític a l'UCI i li van induir un coma.

Els Mossos, per la seva banda, van muntar un dispositiu per trobar l'agressor, a qui van localitzar i detenir poc després en una zona propera al mas. L'home, de nacionalitat marroquina, vell conegut de la policia amb nombrosos antecedents per robatoris i tràfic de drogues, vivia amb la víctima en aquest mas de Vilaritg, que servia de restaurant i on van trobar una plantació de marihuana a l'interior. Malgrat que no feien vida de parella, sí que havien formalitzat la documentació per ser parella de fet i, per tant, a efectes judicials, el cas es pot investigar com un cas de violència domèstica en l'àmbit de la llar.

L'home, ingressat a presó

Després de la seva detenció, el jutjat d'instrucció 1 de Figueres, en funcions de guàrdia, va decretar l'ingrés de l'home a la presó de Puig de les Bases acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa per a posteriorment, en tractar-se d'un delicte de violència masclista, inhibir-se al jutjat de violència sobre la dona. No obstant això, la dona, de nacionalitat italiana, ha acabat morint a l'hospital després de dos mesos en coma induït, fet que ha provocat que s'investigui com un possible crim masclista i que l'home pugui ser acusat d'homicidi. La investigació dels Mossos intenta esclarir què va passar aquell vespre a l'interior del mas i que va motivar l'agressió.