Aquest dissabte a primera hora els Mossos d'Esquadra han entregat al jutjat de guàrdia, Instrucció 1 de Figueres, l'home de 38 anys que dimecres va ser detingut per haver agredit, gairebé fins a matar, una dona de 62 anys, de nacionalitat italiana, en un mas de Vilaritg, a Cistella, a l'Alt Empordà. El magistrat ha acordat acusar-lo d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i l'ha enviat a la presó, a Puig de les Bases, on ja ha ingressat. L'home, de 38 anys i nacionalitat marroquina, que acumula diversos antecedents policials, era parella de fet de la dona, segons han pogut confirmar els Mossos d'Esquadra. 

En tractar-se d'un delicte de violència masclista, el magistrat s'inhibeix al jutjat de violència sobre la dona. No existeixen causes en curs de violència entre la parella, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, tot i que no feien vida de parella, sí que havien formalitzat la documentació per ser parella de fet, i per tant, a efectes judicials, el cas es pot investigar com un cas de violència domèstica en l'àmbit de la llar. Vivien junts, l'agressor i la víctima, en un mas apartat, a la zona de Vilaritg, que és un poble del municipi de Cistella, a l'Alt Empordà. 

Els dos vivien en una casa que servia també com de restaurant i merendero i els Mossos d'Esquadra van localitzar, a l'interior de la finca, una plantació de marihuana. Ara per ara, no ha transcendit què va desencadenar l'agressió gairebé mortal. Els fets es van produir pels volts de quarts de vuit del vespre de dimecres passat en un mas de la localitat alt-empordanesa. 

Investigació oberta per aclarir els fets

Uns ciclistes que circulaven per la zona van sentir els crits d'auxili de la dona i van trucar al 112. Un cop van arribar al lloc dels fets, els Mossos es van trobar la víctima molt malferida i completament ensangonada. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) la va assistir al lloc i la va traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona on va ingressar crítica a l'UCI. Els mateixos agents que es van desplegar a la zona van trobar l'home, conegut de la policia, que va quedar arrestat, fins avui, que ha ingressat a presó. La parella no feia vida al poble, segons han explicat els veïns a ElCaso.cat.

El detingut, de 38 anys, no tenia denúncies de la dona, però sí que havia estat detingut diverses vegades. En una ocasió va agredir agents dels Mossos d'Esquadra i també li consten antecedents per delictes per robatoris i furts i per salut pública. La investigació dels Mossos servirà per aclarir què va passar aquell vespre i què va motivar l'agressió.