Atropellament mortal a Gavà (Baix Llobregat). Un home d'uns 80 anys que anava conduint el seu cotxe per l'autovia C-31 a l'alçada del citat municipi barceloní ha impactat contra un altre individu que circulava en bicicleta per aquesta via d'alta velocitat, amb trams que van des dels 80 fins als 120 quilòmetres per hora. El ciclista, de 78 anys, ha perdut la vida aquest dimarts a la tarda, després de ser traslladat a l'hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), en estat crític

L'atropellament del ciclista s'ha produït aquest matí

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís d'un atropellament a la C-31, al quilòmetre 185,5, a Gavà, cap a dos quarts d'onze del matí d'aquest dimarts. Fins al lloc del sinistre s'han desplaçat sis patrulles de la policia catalana i quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han atès primerament al ciclista i després l'han traslladat fins a l'hospital de Bellvitge, on ha mort aquesta tarda a causa de les ferides provocades per l'impacte del turisme. 

Arran de l'accident, per causes que en aquests moments encara s'investiguen, s'han produït restriccions de circulació en l'autovia de Castelldefels en sentit cap a Barcelona. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), en el que va d'any han mort 157 persones en accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Els ciclistes poden circular per autovia

En aquests moments s'investiguen les causes de l'accident, així com per on circulava el turisme que ha encalçat a l'home en bicicleta i el propi ciclista. Els velocipedistes sí poden circular per autovies, però només pel voral i sempre que siguin majors de 14 anys. Per contra tenen prohibit anar per autopistes. La C-31 a Gavà és un tram d'autovia, per la qual cosa, al no constar que hi hagi un panell informatiu de rutes alternatives, el septuagenari mort podia rodar perfectament en bicicleta, tot i que sempre pel voral.