Carlos Sarriá, un jove alacantí de tan sols 20 anys, ha mort a causa d'un càncer que patia des dels 13 anys. Charlie, com es feia dir a les xarxes socials, va decidir obrir-se un compte de TikTok per parlar sobre la seva malaltia i fer-la una mica més suportable. Fins al dia d'avui, acumula milers de seguidors. Concretament, 3,2 milions. El noi ha mort aquesta nit del 22 d'agost i els seus familiars han compartit la trista notícia amb un vídeo on apareixen imatges de Charlie. En tot just 12 hores, el vídeo ha assolit més de 20 milions de reproduccions. A més de Tiktok, Carlos Sarriá també s'ha acomiadat per Instagram. El seu últim missatge: "Adeu, fills de puta, ens veiem en l'altra vida".

Normalitzar el càncer, l'objectiu de Charlie

Charlie es descrivia a si mateix com "un xaval normal, però amb càncer" o "el del càncer que fa coses". Amb tan sols 13 anys, els metges li van diagnosticar un sarcoma d'Ewing, un tipus rar de càncer que es produeix als ossos o en el teixit tou al voltant dels ossos. El noi havia tingut una sèrie de recaigudes, però el mes de maig passat li van detectar un tumor amb metàstasi a la coroneta. Des d'aleshores, Charlie ha volgut compartir la seva vida amb els seus seguidors, normalitzant, i fins i tot amb un toc d'humor, la seva malaltia. El seu estil per comunicar una cosa tan dura semblava fàcil, ho feia senzill, divertit i despreocupat. Encara que no deixa de ser un càncer i de vegades podia semblar dur i directe, la qual cosa el va fer guanyar milions de seguidors. Gràcies als seus vídeos, ha pogut informar sobre què és el càncer, i ha pogut ensenyar com és conviure amb ell: mostrava la seva rutina a l'hospital sense draps calents i explicava com era la seva relació amb la família i la seva parella.

charlie
Última publicació de Charlie en el seu compte d'Instagram / @charrliiieeeee

Una persona molt volguda a Tiktok

"No tinc vergonya en explicar el que em passa. Així que vaig decidir exposar-me per combatre la desinformació i les falòrnies que hi ha entorn de la mort", va confessar el mateix Charlie en una entrevista d'aquest mateix any en el mitjà juvenil Yasss. A poc a poc, el jove es va anar fent un gran lloc a les xarxes socials, convertint-se en un referent, a més d'una persona molt volguda dins de la plataforma TikTok, on avui molts usuaris li han dedicat homenatges.

Els seus familiars i parella, un suport crucial en aquest procés

Fa unes setmanes, el jove va compartir la seva tornada a l'hospital: "Endevineu on estic una altra vegada", va escriure mostrant l'habitació en la qual es trobava. Durant tot aquest procés, ha comptat amb el suport de la seva família, els seus amics i la seva parella, Nerea. El passat 8 d'agost, l'influencer va pujar una penúltima actualització, en la que va compartir amb els seus seguidors que li havien posat una bossa de morfina per fer front al dolor que estava patint els passats dies. Des d'aquell moment, ni Nerea ni Charlie no van compartir més contingut.

charlie2
Carlos Sarriá / Instagram

Charlie deixa un gran buit

Aquesta passada matinada, Charlie ha mort, deixant un gran buit a les xarxes socials, encara que la seva filosofia de vida quedarà marcada per sempre. En el seu vídeo de comiat es pot llegir: "Hakuna Matata. Viu i deixa viure". Una cosa que ha volgut deixar molt clara el jove. "Jo estic bé com estic. No tinc res a demanar. Encara que tingui el que tinc, jo em considero una persona feliç i com agraït amb el que tinc. No demano gaire".