La passatgera d'una motocicleta ha mort aquest dissabte en un accident de trànsit a les carreteres catalanes. Els fets han tingut lloc quan passaven pocs minuts de les sis de la tarda al punt quilomètric 5 de la carretera GI-681, al seu pas pel municipi de Caldes de Malavella, a la Selva. Per causes que ara mateix es desconeixen i s'estan investigant, el vehicle, que anava amb dos ocupants, s'ha sortit de la via i s'ha precipitat per un barranc de forma tràgica. Fins al lloc del sinistre s'han desplaçat tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

A conseqüència de l'impacte, la passatgera ha perdut la vida i els serveis d'emergència no han pogut fer res per reanimar-la amb èxit. La víctima és una veïna de les Franqueses del Vallès de 50 anys. El conductor de la motocicleta ha resultat ferit crític i ha hagut de ser evacuat en ambulància fins a l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Arran de la incidència, la carretera GI-681 ha hagut de ser tallada completament al trànsit. Amb aquesta víctima, ja són 20 les persones que han mort en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya en el que portem de 2023.

Un parapentista, ferit en xocar amb un cable d'alta tensió entre Blanes i Palafolls

També aquest dissabte a la Selva, s'ha produït un altre succés que ha deixat un home de 49 anys ferit amb pronòstic reservat. La víctima volava amb el seu parapent a motor entre Palafolls i Blanes quan ha xocat amb un cable elèctric d'alta tensió a tocar de la carretera GI-682 i s'ha precipitat des d'uns 20 metres d'altura a la llera del riu Tordera. Tot i que la vela del parapent s'ha incendiat, dos testimonis que passejaven per la zona i han vist l'accident han pogut apagar les flames i evitar que s'estenguessin. L'home ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital de Mataró.