Un home de 49 anys ha resultat ferit greu aquest dissabte quan volava amb el seu parapent a motor, ha xocat amb un cable d'alta tensió i s'ha precipitat al riu Tordera. Els fets han tingut lloc cap a les dotze del migdia entre els termes municipals de Blanes i Palafolls. Segons ha informat l'Ajuntament de Blanes, la víctima havia sortit de l'aeròdrom de Palafolls i ha xocat contra un cable elèctric a tocar de la carretera GI-682 que travessa el riu de banda a banda. El xoc ha provocat que el parapent s'incendiés i el pilot caigués des d'una altura aproximada d'uns 20 metres a la llera del riu, que aquests dies compta amb molt poc cabal d'aigua.

Dos testimonis de l'accident l'han pogut auxiliar fins a l'arribada dels serveis d'emergències

Dues persones que passejaven per la zona han vist l'accident i s'hi han apropat ràpidament per auxiliar el parapentista. Han estat ells els qui han aconseguit apagar les flames en un primer moment i evitar que s'estenguessin i acabessin afectant l'home. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat quatre patrulles de la Policia Local de Blanes, una de la Policia Local de Palafolls, dues dels Mossos d'Esquadra, una dels Agents Rurals, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Després de ser estabilitzat al lloc dels fets, el ferit ha estat evacuat a l'Hospital de Mataró, on es troba ingressat amb pronòstic reservat.

Dos amics de la víctima, en assabentar-se de l'accident, han acudit fins al lloc per recollir les seves pertinences i responsabilitzar-se de retirar les restes del parapent amb motor, tal com detalla el Diari de Girona. Per la seva banda, la companyia elèctrica ha tallat el subministrament a la zona i els serveis d'emergència han acordonat un perímetre ampli on es troben les torres d'alta tensió afectades per impedir l'accés a vianants i ciclistes fins que l'avaria no estigui completament reparada.