El jove boxejador Ali Tazeem ha mort aquesta matinada després d'un greu accident de trànsit en què estava involucrat l'esportista britànic de 18 anys, havia debutat recentment com a professional i tenia una llarga carrera per davant.

Molts dels experts el consideraven l'hereu d'Amir Khan, un dels boxejadors més d'èxit de tots els temps en les categories wèlter i superlleuger. Ambdós tenien un estil molt semblant, en el qual destacaven les seves aptituds físiques i la seva gran agilitat per evitar cops.

Havia debutat com a professional després de firmar un contracte amb Probelum fa tres setmanes. S'esperava que s'assentés en la seva categoria i que fos un dels millors boxejadors del Regne Unit. Malgrat això, ha perdut la vida en un accident de cotxe a la ciutat de Wolverhampton.

El comunicat sobre la seva mort

Sam Jones, el mànager d'Ali Tazeem, ha publicat un missatge en el seu compte de Twitter aquest matí en el qual ha confirmat la mort del jove esportista. Havien parlat recentment i la notícia ha sorprès Jones, que no podia creure el que li havia passat a la jove estrella de la boxa juvenil.

Jones ha acompanyat el seu comunicat amb una foto en la qual es podia veure ambdós, la seva publicació ha estat emotiva i ha recordat la família del mort: "Aquest matí m'he despertat amb la notícia que ha mort a l'edat de 18 anys, no puc creure-ho, ni tan sols puc processar-lo correctament, ahir estàvem parlant de com anava a créixer en la boxa professional, tot en el que puc pensar és a Ali i la seva encantadora família", va escriure Jones.

boxejador 2 ins

Jones i Tazeem / Instagram

Segons han informat els mitjans locals, en el moment de l'accident Ali Tazeem era al seient del copilot. El conductor del cotxe va ser traslladat a l'hospital i es troba en estat greu.

Tenia una carrera molt prometedora

Tazeem havia destacat molt en la boxa juvenil i estava fent els seus primers passos en l'àmbit professional. Havia guanyat 15 medalles d'or internacionals en campionats juvenils i era molt conegut en el circuit d'aquest esport de contacte. Tenia un envejable rècord internacional, havia participat en 51 combats i havia aconseguit la victòria en 46 d'ells.

Amir Khan, el seu ídol, havia parlat sobre Tazeem diverses vegades i ho havia assenyalat com el seu successor. El 2020, després que el jove guanyés la Copa de Boxa de Bristol, el boxejador professional li va dedicar unes boniques paraules: "Crec que ell serà el següent gran boxejador al Regne Unit. El conjunt d'habilitats que té, el moviment, realment em recorda a mi quan era més jove", va dir.

La policia de West Midlands va emetre un comunicat en el qual van informar sobre l'accident: "Un adolescent va morir tràgicament i un altre va resultar greument ferit després que un automòbil xoqués contra una paret a Wolverhampton a primera hora d'aquest matí. Els nostres pensaments estan amb els seus éssers estimats i els oferirem suport en aquest terrible moment".