Dimecres passat un nen de 2 anys va morir a Badajoz en caure per les escales de casa seva quan estava a cura de la parella del seu pare. La dona, en veure la caiguda, en lloc de cridar a l'ambulància, va escriure a una amiga per demanar-li marihuana, alhora que li confessava els fets. Ara, la mare biològica la denúncia per omissió de socors.

Li cau el bebè per les escales i mor

El dia de l'accident va ser dimarts 11 de maig, quan el nen, Manuel, estava a casa del seu pare, en el número 15 del carrer Leopoldo Lugones de Badajoz.

El petit estava acompanyat dels seus germans bessons, de 4 anys, i d'un altre de menor, fill de la dona del pare, la presumpta culpable de la mort de Manuel.

Segons recull la denúncia, a què ha tingut accés La Crónica de Badajoz, el bebè va patir un accident sota la custòdia de la parella del seu exmarit, morint a conseqüència de les ferides a l'Hospital Matern Infantil de Badajoz.

La caiguda es va produir a les set del matí, però no va ser fins a les onze que la dona va trucar als serveis d'emergències.

Això es confirma amb unes captures de pantalla que la mare assegura tenir en les quals la presumpta negligent escrivia a una amiga per WhatsApp que el petit havia caigut per les escales i no donava senyals de vida.

Negligència a Badajoz: no truca al 112 i demana porros

Després, li demanava que li portés substàncies estupefaents, en aquest cas, porros, avança el mitjà citat.

L'advocat de la mare, Fernando Cumbres, ha explicat també que es tracta d'un presumpte delicte d'omissió del deure de socors amb resultat de mort, i que la dona acusada va avisar als serveis d'emergències quan uns operaris d'Aqualia van aparèixer a l'habitatge, als que va comentar el succeït.

porro spice USMC

La dona no va cridar a emergències, li va explicar a una amiga el succeït per WhatsApp i li va demanar marihuana / Arxiu

La Crónica de Badajoz també avança que als àudios presentats en la denúncia, la jove tenia dubtes de si trucar a l'ambulància perquè no sabia què fer amb els altres nens que tenia a casa.

A més, l'advocat declara que no era la primera vegada que el nen queia per les escales. El dia anterior un veí va assegurar el mitjà que el nen tenia un cop al cap, que la dona va assegurar que s'havia fet en caure per les escales.

L'autòpsia encara no ha revelat els resultats i la denúncia ha estat acceptada a tràmit. Els delictes seran tipificats pel Ministeri Fiscal i la causa se seguirà al Jutjat d'Instrucció Número 2 de la ciutat extremenya.