Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha estat condemnat a sis mesos de presó i dos anys d'inhabilitació per amenaçar i maltractar un home detingut a comissaria. L'àudio on se l'escolta amenaçant al detingut ha estat clau per aquesta condemna.

A presó un guàrdia urbà de Barcelona

Els fets van passar la matinada del 30 de juny del 2016, però la resolució judicial s'ha sabut aquest dimarts. La víctima d'aquesta agressió era un ciclista que estava tornant a casa i es va trobar amb un agent de la Guàrdia Urbana que estava al cotxe dirigint-se a la seu de la Ciutat Vella, ja que començava a treballar a les 6:00. 

Segons el testimoni de la víctima, el guàrdia urbà, que en aquell moment encara no estava de servei, el va començar a increpar des del cotxe i es va iniciar discussió, que es va anar escalfant fins al punt que van venir dos agents més i els van portar a tots a la Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana del Districte de Ciutat Vella.

"Et rebento. Això ho pagaràs. Soc policia"

Un cop allà, Luis, l'agent condemnat, va començar a amenaçar al detingut dient-li: "Et rebento. Això ho pagaràs. Soc policia". Aquestes amenaces van ser registrades en un àudio de 17 minuts per part del denunciant i, al llarg d'aquests minuts el guàrdia urbà li diu diverses vegades que "el rebentarà" . 

Els policies no fan res per evitar l'agressió

Per si no fos poc, en aquest àudio també es pot escoltar com l'agent pega al detingut: segons la víctima, només li va pegar Luis, tot i que a la sala hi havia dos agents més que no van fer res per evitar l'agressió. A les primeres declaracions judicials, Luis va mentir i va dir que ell no havia estat a comissaria amb el detingut, fet que es va poder comprovar que era fals.

Sis mesos de presó i dos anys d'inhabilitació

L'acusació demanava penes més elevades i que se'l condemnés per un delicte contra la integritat moral greu, ja que la víctima presentava estrès posttraumàtic, segons informa La Directa. No obstant això, després de corroborar la veracitat dels àudios, l'Audiència de Barcelona ha condemnat a Luis T.; amb carnet professional número 71.359 a sis mesos de presó i dos anys d'inhabilitació en qualsevol càrrec públic. També haurà de pagar una indemnització de 3.000 euros a la víctima per un delicte menys greu contra la seva integritat moral.