Foc a la residència Sagrada Família de Matadepera (Vallès Occidental). La matinada d'aquest diumenge, cap a les tres, les flames cobrien part de l'edifici assistencial del passeig d'Àngel Guimerà, 57. Les causes de l'incendi es desconeixen, però se sap que va iniciar-se en una de les sales de l'habitatge, a l'interior. En l'incident ha mort una dona d'avançada edat que els bombers han localitzat en una habitació de la segona planta. A més, vuit residents han estat confinats mentre es feien les tasques de ventilació, per la quantitat de fum que s'havia concentrat a les instal·lacions. Finalment, a les 5.04 hores el servei d'emergències ha donat per finalitzada l'evacuació de totes les persones i s'ha muntat una àrea sanitària per poder anar valorant totes les persones residents a mesura que anaven sortint al carrer.

Una dona morta i catorze residents ferits en l'incendi

Les causes del decés de la dona encara es desconeixen, encara que tot apunta a inhalació de fum. Tanmateix, durant l'incident, catorze persones han resultat ferides. Per això mateix, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'havia traslladat fins al passeig d'Àngel Guimerà de la població amb vuit ambulàncies, les ha atès al moment. Del total d'afectats, deu han estat per inhalació de fum, dels quals vuit estan lleus i dos menys greus. Aquests últims han estat traslladats a centres sanitaris per la seva avaluació: un al Consoci de Terrassa (Vallès Occidental) i l'altre a la Mútua de Terrassa.

A més dels residents, els facultatius han atès una treballadora de la residència i un policia local de Matadepera, que va traslladar-se durant l'operatiu especial d'aquesta matinada, per inhalació de fum. Un bomber també ha necessitat atenció mèdica per una contusió lleu. Fins al lloc de l'incendi s'han desplaçat catorze dotacions de bombers, vuit ambulàncies del SEM i un helicòpter medicalitzat, efectius de la Policia Local i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra. Aquests últims s'han fet càrrec de les diligències i de la investigació. El foc s'ha donat per controlat a les 3.26 hores.