Paul Braithwaite, considerat "el noi amb més al·lèrgies del món", ha mort aquesta setmana als 20 anys a Anglaterra. Després de viure una vida plena de limitacions a causa de la seva condició, que li provocava brutals reaccions al·lèrgiques a la llum del sol, a la gespa, a la pols, als animals i a una gran quantitat d'aliments, els pares del jove han anunciat la seva mort als mitjans britànics. L'estat de salut de Paul s'havia deteriorat dràsticament en els últims dos anys.

Devastats i amb llàgrimes als ulls, els pares de Paul Braithwaite, el noi amb més al·lèrgies del món, han anunciat que el seu fill ha mort en el Castle Hill Hospital, a la ciutat de Cottingham, després d'una llarga lluita amb la rara malaltia que li van diagnosticar en néixer, i contra un càncer diagnosticat dos anys enrere. Paul Braithwaite era, de fet, l'únic britànic que patia de Gastroenteropatia eosinofílica, una condició molt estranya i poc freqüent, que afecta principalment als homes i que provoca un fort dolor abdominal a causa de la infiltració d'eosinòfils (cèl·lules del sistema immunitari) al tracte gastrointestinal. Els seus pares, en un commovedor homenatge, han remarcat la gran fortalesa, determinació i resiliència que Paul va demostrar al llarg dels seus 20 anys de vida. No obstant això, el jove ha mort a causa del càncer amb què va ser diagnosticat l'any 2020. 

"Ell només volia viure una vida normal"

El noi, a causa de la malaltia amb què va ser diagnosticat al cap de poc temps de néixer, patia brutals reaccions al·lèrgiques a elements tals com la llum solar, la gespa, la pols, alguns animals i aliments concrets; normalment, aquestes reaccions consistien en vòmits i erupcions cutànies: "Tenia totes les al·lèrgies que existien, la seva pell estava en carn viva i patia gairebé diàriament", ha apuntat la seva mare. A causa de la malaltia, el noi prenia una gran quantitat de medicació, la qual suposava nombrosos efectes secundaris, com per exemple el retard en el creixement. Als 20 anys, Paul tenia l'aspecte d'un nen de només 10 o 11 anys, segons ha relatat la seva mare. A més, el jove també va passar per tota mena de situacions, "va estar en helicòpters medicalitzats, en reanimació i en cures intensives, però res se li va resistir".

Pauil Braithwaite Nen Mes Alergic Mon 2019
La medicació que prenia Paul Braithwaite a causa de la seva estranya condició tenia severs efectes secundaris, com el retard en el creixement. Als 20 anys, Paul tenia l'aspecte d'un nen de 10 o 11. / Foto: The Sun

Malgrat tot, tal com afirmen els seus pares, Paul tenia una actitud positiva, feia moltes bromes i tenia il·lusions i somnis, com qualsevol noi de la seva edat, si bé en els últims anys es mostrava més cohibit a causa de la seva condició. "Ell només volia viure una vida normal: volia tenir un gos, aprendre a conduir i fer un tomb pel barri", ha expressat la seva mare, emocionada, davant dels mitjans britànics, "al final, però, ell s'amagava, una cosa que jo odiava. Estava avergonyit del seu aspecte, per com de petit que semblava. Tenia unes necessitats molt complexes i s'avergonyia tant de tot que no volia que ningú el veiés. Com a mare ha estat molt difícil de veure, perquè no crec que tingués res de què avergonyir-se".

Els pares de Paul faran un gran funeral en el seu honor

Kelly Thornton i Darren Braithwaite, els pares de Paul, han comunicat als mitjans la seva intenció de fer un gran funeral en honor a la curta però intensa vida del seu fill. Amb la cerimònia, els seus pares pretenen visibilitzar el seu cas i convidar tothom a no donar res per descomptat. "Els somnis del meu fill eren coses que la majoria de persones donen per descomptat que es poden fer.", explica Kelly. La cerimònia per acomiadar Paul tindrà lloc dilluns vinent 18 de juliol, a la ciutat de Cottingham.