Abigail és una adolescent de 15 anys que viu un autèntic calvari: té una malaltia molt estranya que li provoca una forta al·lèrgia a l'aigua. Fa un any que no beu un got d'aigua, no es pot banyar, ni plorar, ni fer exercici, ni passejar sota la pluja. "El meu cos rebutja l'aigua. Tinc molta por que la situació s'escapi del meu control i no saber què fer".

Abigail Beck viu a Arizona, als Estats Units, i és una de les 100 persones del món que té una malaltia rara que li provoca una urticària aquagènica, que és una reacció al·lèrgica a l'aigua. Els símptomes se li van començar a desenvolupar quan va entrar a l'adolescència. Notava que el seu cos, de cop i volta, rebutjava completament l'aigua: no tenia cap necessitat de beure i sempre que ho feia es començava a trobar molt malament.

"Si bec aigua vomito, em fa molt mal el pit i el cor em comença a bategar molt ràpidament"

Els símptomes cada vegada van anar a pitjor i, actualment, ha d'evitar el contacte amb qualsevol element amb H₂O. "Ploro com una persona normal i em fa mal, aquesta és la pitjor part i em condiciona la vida. Si bec aigua vomito, em fa molt mal el pit i el cor em comença a bategar molt ràpidament", explica Abiagail Beck.

No pot suar ni fer exercici físic

També ha aprofitat l'ocasió per explicar que mai té la necessitat de veure aigua, que per ella té molt mal gust i que fa més d'un any que no pren un got d'aigua, ja que li provoca un dolor terrible. Té completament prohibit fer exercici físic, ja que la suor també li causa cremades a la pell i, després de dutxar-se s'ha d'assecar immediatament perquè, si no, li comença a fer mal tot el cos.

L'estranya malaltia d'Abigail Beck no té cura i no sap quants anys viurà

Llavors, com s'ho fa per mantenir-se ben hidratada? L'estranya malaltia que pateix Abigail Beck no té cura, però es pot sotmetre a tractaments mèdics intravenosos d'hidratació. No obstant això, en ser una malaltia tan estranya, no sap quants anys podrà viure ni el dany real que li provoca el contacte amb l'aigua.

Abigail Beck / Arxiu
Abigail Beck és una adolescent de 15 anys que pateix una estranya malaltia: és al·lèrgica a l'aigua i està vivint un autèntic calvari / Arxiu

"Sé que si algun dia em passés alguna cosa, les persones del meu voltant m'intentaran ajudar"

Per menjar també ha d'anar amb molt de compte, ja que si ingereix un aliment amb abundant quantitat d'aigua, comença a tenir un fort mal de panxa i nàusees. Tot i aquestes dures circumstàncies, Abigail intenta tenir sempre una actitud positiva: "Intento estar sempre de bon humor. Sé que si algun dia em passés alguna cosa, les persones del meu voltant m'intentaran ajudar tant com puguin".