L'agressió sexual i l'intent d'assassinat que des d'avui es jutja a l'Audiència de Barcelona, la de la Castanyada del 2021, a Igualada, després d'una nit de festa a l'Epic de la capital de l'Anoia, no és el primer delicte, conegut, de Brian Raimundo C.M. El jove bolivià que els Mossos van detenir acusat d'aquesta brutal agressió, ja havia estat investigat per haver agredit sexualment la seva germana, de només set anys, i per haver agredit sexualment també la seva exparella. Tot i això, no va arribar a ingressar a presó i va seguir lliure, fins que va ser detingut per aquesta agressió.

Però també se li coneixen delictes al seu país d'origen, a Bolívia, quan era menor d'edat. L'home va arribar l'any 2004 a l'estat espanyol i, segons s'ha pogut saber ara, allà formava part d'una banda criminal, estil 'pandillero', i va cometre diversos delictes abans d'arribar a Catalunya: assalts violents, robatoris i també delictes sexuals.

 

En llibertat tot i els antecedents

Els antecedents policials a Bolívia i els fets que va cometre ja a Catalunya, i que li va costar que la seva família el fes fora de casa, no van impedir que pogués entrar a l'Estat i tampoc ingressar a presó. El Jutjat de Menors de Girona li va commutar la pena i va ordenar un tractament psicològic, que, tal com s'ha pogut veure, i sempre presumptament, no van servir de res. La nit de la Castanyada de 2021, després que la menor d'edat sortís de la discoteca Epic, l'home la va seguir i la va atacar, violar i gairebé matar. La va deixar abandonada, morta de fred i inconscient, fins que va ser trobada per un camioner, que li va salvar la vida

Un monstre

La defensa de la noia, liderada per Jorge Albertini, assegura que l'home és un "monstre", i que aquesta gent no es reinsereix, que porten el mal dintre. L'advocat ha explicat, abans de l'inici del judici, aquest matí a l'Audiència de Barcelona, que la càrrega de prova contra ell és àmplia, sobretot, per la bona feina feta per la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos, que van poder identificar-lo, localitzar-lo i detenir-lo. En l'escorcoll a casa seva es va poder trobar ADN de la víctima, un fet que fa, segons la defensa de la menor, gairebé impossible que pugui ser absolt. 

La fiscalia demana 45 anys de presó per ell, una mateixa pena que demana la majoria de les acusacions particulars i populars. Concretament, demanen una pena de 30 anys de presó i inhabilitació absoluta pel delicte d'assassinat en grau de temptativa i 15 anys més pel delicte d'agressió sexual. A més de la família de la víctima, també s'han personat en el judici els ajuntaments de Manresa i Masquefa, l'associació de locals d'oci de Catalunya i també el partit polític Vox. 

El judici, en marxa

Aquest dilluns ha arrencat el judici, que es preveu que s'allargui fins divendres, el dia que haurà de declarar Brian Raimundo, l'acusat. Tot i que estava previst que ho fes avui, finalment s'ha traslladat, a petició de la defensa, a divendres. Serà llavors que es podrà sentir la seva declaració. Tot i això, les parts esperen un judici ràpid i on la declaració d'ell, que fins ara no ha mostrat penediment ni ha acceptat els fets, servirà de ben poc. Aquest dilluns a la sala, a porta tancada, s'ha pogut escoltar la declaració de la menor, la víctima, tot i que gravada de la fase d'instrucció. El tribunal ha acceptat que la noia no hagi de tornar a declarar i que l'interrogatori que se li va fer a l'inici de la causa pugui servir també com a prova.

EuropaPress 6036405 brian raimundo acusado intento asesinato violacion adolescente igualada (1)
El 'pandillero' Brian Raimundo, a judici per la violació d'una noia l'any 2021 / Lorena Sopeña, Europa Press.

Durant aquest dilluns està previst també que declarin dos dels camioners que van atendre la noia en un primer moment i també amigues d'ella. La declaració de la mare de la víctima, que també estava prevista per avui, s'ha suspès i no caldrà que declari.