En aquesta època en què les noves tecnologies han arribat per quedar-se, moltes persones han optat per deixar d'utilitzar bitllets i monedes per pagar les seves compres amb targetes de crèdit o dèbit o fins i tot amb altres dispositius com telèfons mòbils o rellotges intel·ligents. El que molts no saben és que algunes monedes poden valdre molts diners.

Els que continuen optant per fer servir diners en metàl·lic podrien tenir a la seva cartera, a la seva bossa o a casa seva una moneda d'euro que podria ser un autèntic tresor.

Alguns col·leccionistes poden arribar a pagar unes quantitats enormes per aconseguir una moneda especial. Per exemple, la moneda més cara del món és la 'Double Eagle', retirada de circulació als Estats Units el 1944, té un valor estimat de 21 milions de dòlars, ja que és extremadament complicat trobar-la.

Les monedes d'euro més valuoses

Els col·leccionistes valoren molts aspectes per determinar el valor d'una moneda. És una afició que és més popular del que sembla i hi ha moltes persones que estan interessades en algunes peces que poden tenir un valor molt superior al monetari.

És per això que és molt important estar atent a les monedes que tinguis a la cartera, alguna d'elles pot ser molt valuosa i podríem no saber-ho.

Els errors de fabricació, la raresa per haver estat encunyades en països petits o si estan relacionades amb algun esdeveniment històric són factors que poden augmentar molt el valor d'una moneda. Un exemple és la moneda de Mònaco de 2009 que va arribar a ser venuda per 130 euros.

Moneda 1 Euro

Moneda de Mònaco / Arxiu

També es va comprar per una elevada quantitat una moneda d'euro de Portugal creada l'any 2008, la peculiaritat d'aquesta divisa és que el mapa d'Europa que es pot apreciar en els euros estava desactualitzat. Es va poder vendre per 105 euros.

Una edició que va barrejar l'exclusivitat amb un error va ser l'encunyada per les autoritats de Mònaco el 2007, tenia un error en la inscripció i se'n van fer molt poques. Es va poder comprar per 365 euros.

Com es determina el valor d'una moneda?

Els experts en numismàtica es fixen en diverses característiques per taxar les monedes. Pot ser més valuosa pel seu valor històric, si pertany a alguna civilització antiga o està relacionada amb un fet històric el seu preu de compra pot augmentar considerablement

També es valorarà si hi ha molts exemplars encunyats d'aquesta moneda. Com més hi facin, menys valor tindrà, ja que serà menys exclusiva i hi haurà més oferents, per la qual cosa la competència per aconseguir compradors farà que el seu preu baixi.

Els col·leccionistes també es fixen en l'estat de la moneda. Si estan intactes i han estat conservades acuradament valdran més. De fet, si alguna d'elles té alguna esquerda o no es pot llegir bé perdrà molt valor al mercat.

Finalment, els col·leccionistes busquen alguns errors de fabricació. Normalment, des de les cases de la moneda de diferents països s'adonen d'aquests errors i frenen la producció al cap de poc temps. Per això hi sol haver poques unitats i el seu valor augmenta considerablement.