Trobar un tresor al moneder és possible. Les monedes d’un euro de curs legal tenen un valor únic, 1 euro. És el valor facial de les monedes, el que surt inscrit en una de les cares de la moneda. Però alguns cops aquestes monedes poden arribar a tenir un valor molt més alt per diverses condicions, ja sigui una tirada de monedes curta -en països com Andorra, Mònaco o el Vaticà, per exemple, se’n fan molt poques- o per errors en la fabricació. 

Els col·leccionistes de monedes troben en aquestes peces el seu mannà, el seu tresor, i són buscades i es revaloren mentre passen de mà en mà. Algunes d’aquestes monedes d’un euro es poden arribar a vendre per 350 euros, un valor molt més elevat que l’euro que figura a la peça.

La circulació de les monedes d’un euro que valen una fortuna

Hi ha monedes i bitllets històrics que poden valdre increïbles fortunes, però trobar-les és gairebé impossible. Ja no estan en curs i fa anys que ja estan en mans dels col·leccionistes més professionals de la moneda

Monedes1Euro

Revisar bé les monedes és un bon truc per trobar tresors de monedes de gran valor / ElCaso.cat

En canvi, en el cas de les monedes d’un euro, trobar-les pot ser més fàcil, tenint en compte que encara són de curs legal i el moviment de turistes per tot Europa, amb el permís de la Covid-19, permet també el moviment d’aquestes monedes. Una d’aquestes monedes d’un euro que poden valer una fortuna pot acabar al teu moneder, és important sempre revisar el canvi, per si s'està de sort. I, alerta, si se'n troba una, amagar-la de la resta, per evitar gastar-la comprant el pa qualsevol dia.

El valor de les monedes d'un euro

La moneda d'un euro que s'ha venut més cara mai és una de Mònaco, de 2007, que conté un error. La moneda porta una imatge d'Albert II, el fill de Rainier III i l’actriu Grace Kelly, no incorpora marques de seca i ja no es troba en pàgines de col·leccionisme ni de revenda de monedes, però s'ha arribat a comprar per 365 euros. L'error que fa que tingui aquest valor es troba a la part inferior de la moneda, al costat de l'any, i se'n van fer només 2.291 unitats.

Similar és el cas de la moneda semblant, de 2009, també de Mònaco, que es pot arribar a vendre per 130, amb la cara d'Albert II i de les quals només se'n van fer unes 8.000 unitats. En pàgines web de col·leccionisme de monedes tampoc s'hi pot trobar.

Les deu monedes d’un euro més cares

  • Mònaco 2007. Moneda amb un error en la inscripció de la data. Pot arribar a comprar-se en subhastes per 365 euros.
Moneda 1 Euro

Imatge de la moneda de Mònaco de 2007, de preu desorbitat / ElCaso.cat

  • Mònaco 2009. S’ha arribat a comprar per 130 euros.
  • Vaticà 2002. S’ha arribat a comprar per 125 euros.
Moneda 1 Euro

Imatge de la moneda d'un euro de 2002 del Vaticà / ElCaso.cat

  • Mònaco 2011. S’ha arribat a comprar per 112 euros.
  • Portugal 2008. Conté un error en el mapa d’Europa, que s’havia modificat anys abans. S’ha arribat a comprar per 105 euros.
  • Vaticà 2005. Es va fer amb la inscripció de ‘sede vacante’ per falta de Papa durant la fabricació de la moneda. S’ha arribat a comprar per 94 euros.
Moneda 1 Euro

Imatge de la moneda d'un euro del Vaticà de 2005, de Sede Vacante / ElCaso.cat​

  • Vaticà 2005. S’ha arribat a comprar per 72 euros.
  • Vaticà 2003. S’ha arribat a comprar per 63 euros. 
  • Vaticà 2004. S’ha arribat a comprar per 62 euros.
  • Mònaco 2013. S’ha arribat a comprar per 52 euros.