Surt a la llum una nova moneda d'edició limitada que farà embogir als col·leccionistes: es tracta d'una moneda d'1,5 euros. A ElCaso.cat, explicarem amb tota mena de detalls les seves característiques i on es pot comprar.

La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre ven una moneda d'edició limitada

La responsable d'aquesta nova moneda és la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, que ha posat a la venda un nou tipus de moneda ideal per col·leccionistes que es pot comprar a partir d'aquest mes de desembre. La moneda d'1,5 euros ja va ser anunciada el mes d'agost, i el BOE va explicar que seria a partir de desembre quan es posaria a disposició dels col·leccionistes.

Les característiques i detalls de la moneda d'1,5 euros

Aquesta peculiar moneda és d'edició limitada, ja que només sortiran a la venda 12.000 unitats, de gran valor pels col·leccionistes. Tal com es pot veure a la imatge de la moneda, que ha corregut com la pólvora a tot arreu, al revers hi ha un linx ibèric. Just a sobre es veu la llegenda 1,5 euros, fent referència al valor de la moneda i a sota, posa "lince ibérico" en referència a l'animal.

Moneda 1,5 euros / Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre

Surt a la llum una nova moneda ideal pels col·leccionistes: es tracta d'una edició limitada d'1,5 euros feta d'or / Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre

Quant costa aquesta moneda d'1,5 euros?

A l'anvers es poden apreciar unes columnes d'Hèrcules amb la corona i, just a dalt, es pot llegir "Felipe VI Rey de Espanya". A sota posa "1 onza 999,9 oro". El preu d'aquesta moneda és molt variable, ja que com que està feta amb or, dependrà del preu diari d'aquest metall preciós i sumar-li un 10%.

On es pot comprar aquesta edició limitada?

Es tracta d'una moneda que ja està en circulació a Espanya i que es pot comprar a la botiga oficial de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, que recentment ha anunciat amb tota mena de detalls com és aquesta moneda que tant agrada als col·leccionistes.

Si no has tingut l'oportunitat de comprar una de les 12.000 unitats, però vols veure en primera persona com és aquesta moneda, ho pots fer al Museu de la Real Casa de la Moneda, que té cinc monedes d'1,5 euros per tal que la vegin tothom qui vulgui.

"Tindrà una tirada limitada i, com podeu veure, és una autèntica meravella. No us quedeu sense ella"

"Avui us portem més informació sobre la primera moneda de bullion de la Fàbrica Nacional de la Moneda i el Timbre. Aquesta peça d'or presenta una qualitat d'encunyació inversa. Amb ella, la nostra entitat marca una fita en la nostra tradicional encunyació en metalls nobles i unint-nos al selecte grup de països que ja l'emeten (Àustria, la Xina, el Canadà...). Tindrà una tirada limitada i, com podeu veure, és una autèntica meravella. No us quedeu sense ella", explica la Fàbrica Nacional de la Moneda i el Timbre a les xarxes socials.