Mohammed Alí, de 17 anys, va desaparèixer a Ceuta el 13 de gener del 2022. Durant més d’un any, ni els seus familiars ni la Policia Nacional tenien cap pista sobre què li havia pogut succeir al jove. Això va canviar, però, va unes setmanes, quan la policia va aconseguir relacional la seva desaparició amb tres altres joves, dos nois i una noia, que van confessar l’autoria de l’assassinat de Mohammed amb tota mena de detalls.

Un vídeo de caràcter sexual, possible mòbil del crim

Els acusats d'haver assassinat Mohammed són un jove major d'edat i una noia i un altre noi menors. Aquest últim, segons el relat de dos d'ells, seria l'autor material del crim. Segons ha pogut esbrinar la Policia Nacional, tots quatre eren amics i es van desplaçar junts fins a una zona boscosa després de sortir de l'Institut Siete Colinas. La primera discussió entre la víctima i el presumpte assassí es va produir al Monte de la Tortuga, motivat per un vídeo de contingut sexual que Mohammed tenia al seu mòbil i que implicava l'altre menor d'edat.

Després d'aquest primer enfrontament verbal, tots quatre es van desplaçar fins al turó García Aldave en cerca de cobertura, i va ser allí on, segons el relat dels detinguts, va morir Mohammed, colpejat en repetides ocasions amb un bat de beisbol. D'aquesta manera pretenia el presumpte assassí evitar que el vídeo en poder de Mohammed es difongués i arribés a mans del seu pare.

Llençat per un barranc

La Policia Nacional ha detingut el noi menor com a presumpte autor material de l'assassinat i als altres dos com a còmplices. Després del seu arrest i de ser interrogats, els acusats van portar els agents fins al lloc on s'havien desfet del cadàver, llençant-lo per un barranc. La complicada orografia de la zona va influir en el fet que no poguessin trobar el cos de Mohammed sense l'ajuda dels presumptes autors.

Els tres joves van quedar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de Ceuta, i la jutgessa va decretar presó provisional, un al centre penitenciari de Mendizábal i els altres dos al reformatori de Calamacarro. Tots tres han quedat acusats dels delictes de desaparició i d’homicidi.