El que havia de ser una nit màgica i de gaudi per al Ball de Diables de Tarragona, ha acabat amb gust amarg per culpa d'uns carteristes que es van colar a la festa. L'entitat popular i cultural tarragonina feia aquest dissabte la primera activitat per celebrar el seu 40è aniversari. Ho feia amb diversos actes durant tot el dia al passeig de les Palmeres, a tocar del balcó del Mediterrani, que acabaven amb una doble actuació musical des de les onze de la nit i fins a les quatre de la matinada amb l'orquestra Veneno en la Piel, versionant cançons dels anys vuitanta i noranta, i DJ Lagarto, per posar el punt final a la festa.

Uns carteristes es van colar als concerts per arreplegar-ho tot

No obstant això, aprofitant que la gent estava ballant i passant-s'ho bé, tres carteristes es van colar entre la gent i van començar a arreplegar el seu botí. Van començar a agafar carteres, diners, telèfons mòbils i qualsevol objecte que tingués valor. Ho intentaven fer acorralant a la víctima i robant-la sense que se n'adonés. Si la víctima notava alguna cosa i s'hi encarava, els lladres no tenien cap mena de problema en fer servir la violència, tal com apunta el Diari de Tarragona

Poc abans de les quatre de la matinada, quan la festa ja estava a punt d'arribar al seu final, la Guàrdia Urbana de Tarragona va rebre un avís alertant que hi havia dues persones robant carteres i mòbils a la festa celebrada al passeig de les Palmeres. Diversos agents, informats de com anaven vestits els dos individus i de les seves característiques físiques, van anar fins al lloc per tal de localitzar-los. Els van identificar ràpidament i van descobrir que tenien un tercer còmplice. Aquest últim, però, va poder escapar pel passeig abans de ser detingut. Els altres dos van acabar detinguts per robatori amb violència, continuant la festa sense més incidències.