Mitjons i targetes falsificades de Renfe. Això era el que oferien dues dones de nacionalitat espanyola veïnes de Badalona que aquest matí han estat interceptades pels Mossos d’Esquadra al centre de Granollers, en el marc d’un dispositiu de seguretat per l’habitual mercat dels dijous a la capital del Vallès Oriental. Diversos establiments i venedors instal·len al centre de la ciutat botigues, sobretot de menjar, en un mercat que genera molt de trànsit de persones, provinents de tota la comarca.

Agents uniformats i de paisà de la policia catalana han posat en marxa un dispositiu aquest matí i s’han identificat onze persones, s’han denunciat dos homes per furts per robar carteres i també s’han denunciat penalment dues dones que es dedicaven a la venda ambulant de mitjons i de targetes falsificades de Renfe.

Denunciades penalment per falsificació i estafa

Segons fonts de la policia catalana, les dues dones han estat denunciades penalment pels delictes de falsificació i d’estafa de document privat. Oferien mitjons i aprofitant aquesta excusa, també oferien targetes de Renfe falsificades. En total, els Mossos han pogut intervenir, a més d’alguns parells de mitjons, també 92 targetes de transport de tren de Renfe falsificades

Els agents han denunciat a les dues dones, però no les han detingut, amb el compromís que es presentaran al jutjat quan siguin requerides. Les targetes, que estaven ben falsificades, i que fins i tot permetien accedir al tren, obrint les portes i les validadores, les venien a 5 euros quan el seu import real, segons les zones, és d’entre 40 i 60 euros. Es tracta de targetes T-Casual, que durant un mes, permet fer viatges il·limitats amb Rodalies Renfe.

No és el primer cop que enxampen falsos tiquets de Renfe i TMB

El passat mes de juliol els Mossos d’Esquadra van desarticular una banda que falsificava i venia bitllets de transport públic a Barcelona, i que va arribar a estafar, segons la policia, més d'un milió d'euros.

La investigació policial va començar al març, quan un representant legal de l’Autoritat del Transport Metropolità va denunciar la desaparició de diverses bobines verges de títols de transport que es trobaven en caixes fortes de diferents estacions de la Línia 5 de metro, en el tram entre Vall d’Hebron fins a la Sagrera, principalment. Els implicats que van ser detinguts en la investigació dels Mossos gravaven la informació i la banda magnètica a les targetes verges, i aconseguien així bitllets gairebé idèntics als títols originals.

Els Mossos d’Esquadra ara investigaran les targetes localitzades avui a Granollers per si es poden relacionar amb alguna banda que funcioni igual que la desarticulada fa mesos. En aquella ocasió es van detectar venda il·legal d’aquests bitllets falsos a Barcelona i Mataró.