El Cabildo de Gran Canària ha anunciat la misteriosa troballa d'unes restes òssies humanes mentre s'estaven fent treballs en un jaciment arqueològic a l'interior d'una cova a la localitat de Gáldar. En un primer moment s'ha pensat que, pel lloc on s'havien trobat, podria ser un aprofitament funerari i que els ossos podrien correspondre a persones que haguessin mort durant l'època prehispànica. En inspeccionar bé l'escenari i les restes òssies, però, els arqueòlegs han vist que hi havia peces que no acabaven d'encaixar en aquesta teoria.

Els cossos havien estat enterrats cap per avall, amb les mans lligades i un sobre l'altre

Els ossos estaven posats de manera que apuntaven que els cadàvers havien estat enterrats cap per avall, amb les mans lligades i apilats un sobre l'altre sense ser amortallats. L'únic que s'ha pogut determinar és que els sis esquelets pertanyerien a homes adults, però no se sap de quina època ni quin origen tindrien. A més, a la cova on han aparegut els ossos tampoc s'ha pogut trobar altres peces o elements com roba, joies o rellotges, que ajudessin a delimitar un marge temporal que pogués determinar a quina època pertanyen les restes. 

Davant de tanta incertesa, el Cabildo de Gran Canària ha obert una investigació per tal d'intentar resoldre aquesta misteriosa troballa. Els ossos, alguns dels quals estaven trencats pel despreniment d'unes roques, ja estan en fase d'estudi i se'ls farà la prova del Carboni 14 per determinar de quan són. Els resultats, però, s'espera que encara triguin mesos a arribar. Fins aleshores el misteri seguirà viu i les diferents hipòtesis es mantindran. Podrien ser homes enterrats fa segles, persones afusellades i abandonades allà durant el franquisme o les víctimes enterrades d'un desconegut assassí en sèrie.