Ningú sap on és Tamás Babai, un home de nacionalitat hongaresa de 37 anys que, després de passar per Barcelona en la seva ruta per l'Estat mentre feia turisme, ha desaparegut. S'ha esfumat. La seva família ha denunciat la desaparició als Mossos d'Esquadra i la policia catalana ha obert una investigació per intentar reconstruir els darrers passos d'aquest home que, des del 2 de juny, diumenge de la setmana passada, no dóna senyals de vida. No penja continguts a les xarxes, com feia fins ara, i no s'ha posat en contacte amb la seva família, que està a Hongria preocupada per ell.

Segons la descripció que s'ha facilitat de l'home, pesa uns 80 quilos, mesura 1,70 metres i, si bé té pocs cabells, el té de color castany fosc, com els ulls. El mes d'octubre farà 38 anys. Porta un tatuatge reconeixible a la part alta de l'esquena i sempre anava amb una motxilla de color negre, segons la seva família. Aquests darrers mesos ha passat per diversos punts de l'Estat, com la part nord, on va fer part del Camí de Santiago, i a mig mes de maig va arribar a Catalunya i es va instal·lar a Barcelona. Es desconeix què li pot haver passat, assegura la família a la denúncia presentada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, i esperen que les investigacions de la policia catalana permetin aclarir què ha passat. Una de les darreres fotos de l'home de 37 anys és davant de la Sagrada Família, a Barcelona.

Col·laboració ciutadana per localitzar-lo

D'ençà que la família ha perdut el contacte amb l'home, han intentat contactar amb altres persones que podrien saber on era, però sense sort. En la denúncia que ha presentat una familiar, explica que l'home viatjava sol, si bé era molt sociable, i esperen que la difusió de la imatge de l'home, Tamas Babai, pugui ajudar que algú que l'hagi vist pugui aportar alguna pista d'on pot ser.

Ara per ara, la policia catalana no considera que hi pugui haver un rerefons criminal en la desaparició d'aquest turista hongarès a Barcelona, però no consten, tampoc fins ara, proves de vida que facin pensar que la desaparició és voluntària. Qualsevol pista pot ser comunicada al 112 o en alguna comissaria dels Mossos d'Esquadra.