Homicidi al camp asturià. Un home ha matat accidentalment la seva sogra de 88 anys aquest dimarts amb el tractor. El gendre, que conduïa el vehicle per un conreu de la localitat de Muñás de Arriba, dins del municipi de Valdés (Astúries), ha colpejat la dona amb la cisterna, que ha estat arrossegada i ha perdut la vida, segons ha informat un portaveu de la Policia Local. El tràgic succés s'ha produït poc abans de les vuit del matí.

L'home donava marxa enrere quan ha atropellat la seva sogra

L'individu estava realitzant les feines habituals en una explotació ramadera d'Astúries quan, mentre conduïa marxa enrere, ha atropellat, pel que sembla, la octogenària sense voler. En aquest moment l'ha colpejada amb la cisterna del tractor i ha perdut la vida, segons han explicat les mateixes fonts policials. El cadàver no presentava signes de violència extraordinària i tot apunta que el decés s'ha donat per un error humà, al no veure la dona darrere del vehicle.

La cisterna que li ha provocat la mort, comunament coneguda com dipòsit o cuba, que transporten aquests vehicles sol ser utilitzat pel reg de grans superfícies agrícoles o per moure el líquid. Normalment aigua, d'un lloc a un altre perquè beguin els animals de les explotacions ramaderes on es produeixen per obtenir carn o per altres funcions.

Alerta i equips d'emergències

L'avís oficial pel decés de la dona de 88 anys a la localitat de Muñás de Arriba, d'uns 300 habitants situada a 25 quilòmetres de la capital del concejo (Luarca), ha estat emès als voltants de les vuit del matí d'aquest dimarts. Fins al lloc del sinistre s'han desplaçat diversos equips d'emergències, la Policia Local de Valdés i la Guàrdia Civil. A hores d'ara ja s'ha procedit a l'aixecament del cadàver.